taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
cercetasi italia gherla

Cercetaşii din Italia în vizită la Gherla

De 17 ani, în fiecare vară, la începutul lunii august, pe străzile oraşului apar grupurile de cercetaşi italieni. Este la fel și în aceste zile, când un grup format din nouă cercetaşi din Milano se află pentru o săptămână în localitatea de pe Someş.

Duminică, 4 august, oaspeţii italieni au asistat în Catedrala Armenească la slujba religioasă oficiată de preotul paroh Küsmödi Attila, după care preşedintele sucursalei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România, Ioan Esztegar a prezentat vizitatorilor istoricul impozantului lăcaş de cult din centrul municipiului, introducându-i şi în capela care găzduieşte renumita pictură a școlii Rubens, „Coborârea lui Isus de pe Cruce”.

Cercetații desfăşoară zilnic în parcul mare diverse activităţi distractive şi sportive împreună cu membrii Echipei de Cercetaşi nr.51 „Czetz János” Gherla, cu care colaborează de 17 ani şi cu care întreţin relaţii de prietenie. Nici în acest an nu lipseşte obişnuitul schimb de experienţă între cele două echipe de cercetaşi. Cu ocazia vizitei la Gherla, cercetaşii din Milano se întâlnesc cu copii din Unităţile de Tip Familial din localitate, cu care organizează jocuri şi activităţi recreative în parcul mare.

În programul şederii la Gherla a grupului italian mai figurează vizite la monumente istorice şi culturale din împrejurimile Văii Someşului, printre obiectivele stabilite fiind şi Sfânta Mănăstire Nicula, unde în anii trecuţi s-au aflat şi celelalte echipe de cercetaşi din Peninsulă – Roma, Bologna sau Padova.

Szekely Csaba

sus(1)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns