taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
programare vaccin covid platforma gherla

Cele peste 1000 de poziții pentru programare la vaccin la Gherla s-au epuizat în 30 de minute, oamenii și-au făcut programări în alte centre

Sâmbătă dimineața s-au scos pe platforma de vaccinare anti-Covid un număr de 1180 de poziții disponibile la centrul de la liceul Kemeny Zsigmond din Gherla.

Programările au fost ocupate rapid, astfel că în numai 30 de minute, locurile au fost epuizate, spune viceprimarul Paul Măhălean.

Mulți localnici care au vrut să facă o programare au fost nevoiți din nou să caute locuri rămase libere în alte localității.  Unii au reușit să își facă programări în apropiere, cum ar fi la Dej sau chiar la Ileanda, în județul Sălaj.

„Din păcate, pentru a nu limita dreptul de persoanelor care își desfășoară activitatea în alta localitate decât cea de domiciliu, cei de la nivel național care coordonează activitatea de vaccinare au decis sa permită populației să se programeze oriunde pe teritoriul României. Cererea este enormă, la Gherla au fost 1200 poziții la o populație de aproximativ 40.000 de persoane arondate centrului din Gherla, sunt foarte putine. Momentan nu știm dacă cei care s-au programat sâmbătă au fost localnici sau din alte părți, pentru că nu ne sunt puse la dispoziție aceste date încă. Ce știu este ca o parte dintre medicii de familie au reușit sa își programeze o parte din pacienți”, a mai spus viceprimarul.

„Eu am urmărit de dimineață să-mi programez mama, însă de fiecare data îmi apărea 0 locuri. Nu știu când s-a dat drumul la cele 1180 de locuri, ca am întrat de 10 în 10 minute, și tot 0 era”, a scris o femeie pe rețelele sociale.

Viceprimarul a mai precizat că în cele 1180 de poziții disponibile sâmbătă nu a fost inclus și rapelul (vaccinarea a II-a).

Noul flux de vaccinare s-a adresat persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani și persoanele cu dizabilități.

„În luna martie, la Gherla vor fi două fluxuri de vaccinare cu Pfizer/BioNtech la prima doză. Asta înseamnă că se vor vaccina în jur de 120 de persoane pe zi. La acestea se adaugă rapelurile aferente celor care s-au vaccinat cu prima doză în luna februarie, aproximativ 30 de persoane pe zi”.

sus(9)jos(42)

Lasă un răspuns