ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
iosif rus gherla 106 ani aniversare

Cel mai vârstnic locuitor din Gherla, premiat la aniversarea a 106 ani

Profesorul Iosif Rus s-a născut pe vremea când România era încă mică, în 1915. A prins două războaie mondiale, comunismul, revoluția și tot ce a urmat.

A ajuns la impresionanta vârstă de 106 ani, împliniți pe 28 octombrie, cu mintea lucidă și încă cu o energie surprinzătoare. Nu oricine apucă să sufle într-un tort cu lumânări care formează o vârstă din trei cifre.

Cum să depășești 100 de ani – secretul, cu profesorul Iosif Rus – surpriză la aniversare – VIDEO

Joi, la aniversare, municipalitatea a dorit să fie alături de veteranul de vârstă al orașului. „Țînând seama de respectul pe care trebuie să-l arătăm veteranilor de război pentru sacrificiul personal în timpul celui de-al doilea război mondial, propunem adoptarea unei hotărârii privind aprobarea acordării unui premiu aniversar la împlinirea vârstei de 106 ani, domnului Rus Ioan, în cuantum de 1.000 lei”.

Hotărârea a fost aprobată de toți consilierii locali prezenți joi la ședința de la Casa de Cultură, cu amendamentul că este vorba despre suma netă.

iosif rus ovidiu dragan gherla

foto: Facebook

La eveniment a fost prezent și veteranul aniversat, care, timp de câteva minunte, a rememorat amintiri din lunga sa experiență de viață.

video gherla info

În primăvara anului 2020 s-a stins din viață un alt locuitor longeviv al orașului, la vârsta de 107 ani și 10 luni, Maria Ana Morariu, cunoscută de apropiați ca Tanti Miți.

S-a stins Tanti Mitzi, cea mai vârstnică femeie din Gherla, în iunie ar fi împlinit 108 ani

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns