taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
fanfara gherla piata ziua recoltei

Cei mai buni producători premiați la Ziua Recoltei 2017

La piaţa agroalimentară s-a sărbătorit vineri de dimineață Ziua recoltei. Mesele din încinta pieţei au fost pline cu bunătăţi, de la legume şi fructe până la produse lactate şi apicole.

Pe lângă obişnuiţii producători din localitate, au fost prezenţi cu marfă de sezon fermieri din localităţile Jucu, Mintiu Gherlii şi Cireşoaia (judeţul Bistriţa Năsăud). Nu a lipsit mustul şi proţapul de peşte, produse care s-au bucurat de mare căutare.  Cumpărătorii din Gherla au avut din nou o ocazie bună să facă şi provizii de iarnă, îndeosebi cu cartofi şi varza de toamnă.

Cei mai buni producători din zonă, care au adus la piaţă produsele cele mai mari şi frumoase, au fost premiați de primăria Gherla, reprezentată de primarul Ioan Neselean, viceprimarul Iulia Trif şi de consilieri locali.

Lucian Fărcaş a fost premiat pentru cea mai mare varză, Octavian Oană pentru cele mai frumoase vinete, Francisc Lukacs pentru cei mai dulci struguri, Füstös Csaba pentru cele mai gustoase pere, Dragoş Chira pentru cei mai dulci morcovi, Eugen Daróczi pentru cea mai buna miere, ultimii doi producători fiind din localitatea Cireşoaia, judeţul Bistriţa Năsăud, renumiţi pomicultori.

La legume a fost apreciată Crina Pop din Gherla, de departe cel mai bun legumicultor din zona Gherlii. La produsele lactate cel mai bun caş a avut Viorica Bărbătean din Buneşti, în timp ce cu cea mai proaspătă telemea s-a prezentat gospodina Adriana Rus din Gherla. Premiul pentru lapte a obţinut producătorul Tudor Nemeş din comuna Mintiu Gherlii.

Nu a lipsit nici muzica populară şi de promenadă. Cu prilejul tradiţionalei sărbători a roadelor toamnei pe scena amenajată în aer liber au urcat interpreţii Larisa Gurzău, Petru Ţentian, Delia Iuşan, Bogdan Găbudean şi alţii, instrumentiştii orchestrelor „Ardealul” dirijată de dirijor Emil Mihaiu, „Lăutarii Ardeleni” conduşi de Siminic Bob, fanfara Casei Municiale de Cultură Gherla dirijată de Vasile Chiş şi majoretele trupei „MCM Girls” îndrumate de Alexandra Bora.

lautarii ardeleni gherla bob siminic piata

A fost o zi frumoasă, iar cumpărătorii, pe lângă faptul că au plecat acasă cu coşurile pline, au avut parte şi de cântec, joc şi voie bună.

De desfășurarea evenimentului în bune condiții s-a ocupat şefa pieţei agroalimentare Gherla, Liana Oltean, care a asigurat şi cu această ocazie condiţii bune de prezentare a produselor.

Szekely Csaba

sus(27)jos(8)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns