taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
ziua recoltei gherla

Cei mai buni producători premiați de ziua Recoltei, la piața din Gherla

Vineri dimineaţă a avut loc la piața agroalimentară de pe strada Trandafirilor din Gherla o nouă ediţie a Zilei Recoltei, tradiţionala manifestare de toamnă.

Cu această ocazie îşi dau întâlnire pe piaţa îmbrăcată sărbătoreşte toţi producătorii din localitate, dar şi din împrejurimile urbei. Pe mesele îmbelşugate au fost produse ale tradiţionalilor legumicultori din Apahida, Jucu, Mintiu Gherlii sau Bonţida, dar şi ale apreciaţilor pomicultori din Cireşoaia (judeţul Bistriţa Năsăud). Ultimii servesc piaţa gherleană de peste 50 de ani, cu fructe proaspete şi de bună calitate. De astă dată ei s-au prezentat la Ziua Recoltei cu prune, pere, mere şi struguri, dar să nu uităm că ei sunt cei mai renumiţi în ţară în domeniul desfacerii cireşelor, care ajung şi la export.

În hala de lactate au fost crescătorii de vaci şi ovine din satele Buneşti, Nima şi Mintiu Gherlii. Au fost prezenţi cu caş telemea şi urdă zootehniştii din localităţile bistriţene Spermezeu şi Târlişua de la poalele Munţilor Ţibleş.

Au mai rămas, veniţi încă din luna iunie, pe meleagurile noastre şi legumiculturii din zona Olteniei, care de obicei vând gogoşari şi adei.

Nici în această toamnă nu a lipsit mustul, un produs mult căutat în această perioadă. Au onorat evenimentul şi apicultorii, la loc de frunte aflîndu-se familia Sătmar din comuna Chiuieşti, laureată ai mai multor concursuri şi festivaluri apicole din ţară şi străinătate.

Aşa cum se obişnuieşte în fiecare an, primăria şi administraţia pieţii, organizatorii Zilei Recoltei, îi premiază pe cei mai buni producători. Vineri dimineaţă, primarul Ioan Neselean şi administratorul pieţei agroalimentare Gherla, Oltean Ileana Rodica, au înmânat diplome producătorilor: în sectorul apicol Gabriel Sătmar, în sectorul lactate Adrian Rus, Tudor Nemeş, Vio Bărbătean, Domnica Bodocan şi Birica Cost, în sectorul fructe Kovács Adalbart, Füstös Csaba, Székely Ildikó, Kerekes Imola si Mátyás Rozália, toţi din comuna Cireşoaia. În sectorul legumicol au fost premiaţi Octavian Oană, Cârja Dragoş, Mircea Pojar, Dragoş Chira, Petru Vagner, Mircea Cârja, Elisabeta Haidu, Liana Bichiş şi Maria Manoilă.

ziua recoltei gherla

Pe mesele alăturate, lumea adunată s-a delectat cu micii şi peştele la proţap, pregătite special de Mihai Chiş, iar pe scena amenajată lângă biroul administrativ al pieţii au evoluat formaţiile artistice ale Casei Municipale de Cultură Gherla, între care s-a remarcat fanfara condusă de Vasile Chiş, soliştii şi instrumentiştii de muzică populară coordonaţi de Siminic Bob.

Szekely Csaba

ziua recoltei gherla

foto: Claudiu Capră

sus(11)jos(17)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns