hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

arbitri cluj gala

Cei mai buni arbitri și cea mai bună comisie teritorială de fotbal premiați la Gala Arbitrajului Clujean

După un an plin de activitate sportivă s-a tras linie. Sala de conferinţe de la Cluj Arena a găzduit sâmbătă a doua ediţie a Galei Arbitrajului Clujean, eveniment organizat de Comisia Judeţeană a Arbitrilor de Fotbal Cluj şi Asociaţia „Arbitrii Clujeni”.

Tradiţionala întâlnire de sfârşit de an a cavalerilor fluerului din judeţul Cluj a fost onorată şi de arbitrul internaţional FIFA Kovács István din Carei, care în cuvântul său a vorbit despre cariera lui de sportiv, dar a apreciat şi activitatea colegilor clujeni.

La primul punct al ordinii de zi, preşedintele Comisiei judeţene a arbitrilor de fotbal Cluj, Mircea Ciglenean, a prezentat bilanţul anului 2018, evaluând prestaţia arbitrilor din zonă.

In judeţul Cluj activează 207 arbitri, dintre care 174 activează în competiţiile locale, iar 33 în ligile I, II și III. O atenţie sporită a fost acordată tinerilor, în anul 2018 fiind organizate patru şcoli de arbitri. Pentru prima dată a fost lansat „Programul pentru tinere talente”, care şi-a atins scopul Au fost semnalate progrese mari în pregătirea teoretică şi practică, sporind numărul arbitrilor care în fiecare zi de miercuri participă la antrenamentele fizice, un mare avantaj mai ales pentru arbitrii aflaţi la începutul carierei.

A fost desemnată şi cea mai bună Comisie Teritorială de Arbitri din judeţul Cluj, acesta fiind comisia din Gherla, condusă de preşedintele Dorin Baias.

Patriţiu Abdrudan, preşedinte de onoare al AJF Cluj, a venit în faţa arbitrior din sală cu un adevărat cod de conduită, prezentând câteva experienţe pozitive din lunga şi bogata sa carieră sportivă – arbitru, observator FIFA. Domnia sa a subliniat importanța spiritului jocului de fotbal, psihologia succesului și a citat din Dale Carnegie: „Succesul înseamnă să obţii ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei ceea ce ai obţinut”. Tinerii din sală au fost deosebit de receptivi la sugestiile unuia dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi arbitri din fotbalul românesc.

A mai luat cuvântul Vasile Marc, preşedintele AJF Cluj, care a considerat activitatea arbitrilor în acest an foarte bună și a insistat pe relaţia arbitrilor cu conducătorii de cluburi, antrenorii şi jucătorii, dar şi cu suporterii din tribune. Totodată, a adus la atenție intenţia comisiilor de arbitri ca pe viitor să trimită observatori şi la meciurile de juniori, lucru solicitat și de unele cluburi.

Momentul cel mai important al galei a fost festivitatea de excelenţă şi premiere. Au primit diplome pentru participarea la cursurile de perfecţionare Arbitrii Femei organizat de FRF ŞI CCA Andreea Klein, Iulia Mera, Laura Tothăzan şi Andrada Man.

galerie foto: imagini de la gală

galerie foto gherlaPentru activitate bogată în cadrul comisiilor teritoriale au mai primit diplome Viorel Farcaş din Gherla, Laurenţiu Stoianovici şi Cătălin Vâncica, ambii din Turda.

Au fost acordate cupe şi diplome următorilor lui Marian Mărginean din Gherla pentru întreaga activitate în cadrul Comisiei Teritoriale de Arbitri Gherla, Adrian Naşc pentru întreaga activitate divizionară, la fel şi Anghel Todea, Mihai Spânu şi Iulian Szekely pentru aceleaşi merite.

Comisia Gherla a fost desemnată comisia teritorială de arbitri a anului 2018, Brigada tânără – Daniel Borz, Cătălin Hanga şi Raoul Chirilă, Cosmin Bogdan – arbitrul asistent al anului 2018 şi Cătălin Flonta – arbitrul anului 2018.

Szekely Csaba

sus(8)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns