taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
banca excremente ciori gherla

Ce soluție a găsit primăria pentru alungarea ciorilor din parc – VIDEO

Un filmuleț postat pe Youtube în 2008, făcut la Gherla, arată că au trecut mai mult de 10 ani de când parcul orașului a fost invadat de ciori.

Croncănitul înaripatelor e un stres adevărat pentru amatorii de plimbare de relaxare pe aleile ale parcului mare, dar și pentru cei care locuiesc în imediata apropiere.

Dacă ies pe balcon, efectiv nu aud să vorbesc la telefon, din cauza zgomotului făcut de ciori„, spune o femeie care locuiește pe strada Parcului. „Spectacolul începe de dimineață și ține toată ziua. În casă, degeaba am geamuri termopan, trebuie să dau televizorul mai tare ca să pot auzi, din cauza croncănelilor asurzitoare!”, mai spune ea, indignată.

În 2008, copleșită de reclamații, primăria Gherla a ales ca soluție metoda furtunul cu apă. Atunci s-a încercat distrugerea cuiburilor de ciori de pe vârfurile copacilor cu jet de apă. Efectele au fost de scurtă durată.

video: operațiunea cioara la Gherla, 2008

 

Timpul a trecut, iar zburătoarele negre s-au înmulțit peste măsură. O explicație a venit de la șeful ADP, Genel Mureșan. Acesta spune că închiderea rampei de gunoi de la marginea orașului, unde ciorile aveau „cartierul general”, le-a făcut pe acestea să migreze masiv spre oraș.

Aici au făcut prăpad: peste noapte, aleile și băncile din parc s-au umplut de excremente (vezi foto principală), iar cei mai puțin norocoși s-au trezit cu decorații grețoase pe corp sau chiar în cap.

Problema ciorilor a ajuns și în consiliul local, unde s-a propus chiar cumpărarea unui vânător de ciori, un uliu ciorar. „Bun, o să cumpărăm unul, este pe SEAP așa ceva?”, a fost răspunul primarului la acea vreme. (SEAP – platforma de achiziții publice)

În cele din urmă, s-a apleat la o altă soluție: cumpărarea unui dispozitiv de alungare a păsărilor dăunătoare, care scoate zgomote stridente. Pe piața liberă, un astfel de aparat costă în jur de 1300 de lei. Conform descrierii, ar avea o arie de acțiune de 25.000-30.000 mp.

Aparatul a fost amplasat miercuri în ghereta unde se vând bilete pentru hidrobiciclete și bărci, lânga lacul de la Grădina de Vară, în inima parcului.

video în continuare – dispozitivul anti-ciori în acțiune

 

La prima vedere, zgomotul produs de dispozitivul de alungat ciorile nu pare să producă efecte instantanee, dar, cine știe, poate vor apărea în timp.

Până atunci, pentru cei cu memoria mai bună, revina în atenție metoda unei persoane particulare de la marginea orașului, care exasperată de ciorile care îi stricau culturile, a recurs la o metodă extremă și a crucificat o cioară.

Pedeapsă cruntă, un om a făcut cea mai înfiorătoare sperietoare de ciori, are efect! VIDEO

sus(10)jos(4)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns