taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
pompieri lac gherla motopompa

Ce „monstru” au găsit pompierii la golirea lacului de agrement din parc – VIDEO

Pompierii care scoteaua apa din lacul de agrement din parc au avut parte de o surpriză uriaşă.

Lucrările de primăvară sunt în toi la lacul de agrement din parcul mare al oraşului. Aici s-au băgat în ultimii ani sute de milioane de lei pentru modernizare, dar nu şi pentru întreţinere. Astfel vegetaţia sălbatică s-a dezvoltat peste măsură, iar pe suprafaţă lacului s-au adunat mizeriile de tot felul, aruncate de trecătorii fără bun simţ.

Sosirea primăverii a dat startul lucrărilor în zona de agrement. Municipalitatea a luat decizia golirii lacului, degajarea vegetaţiei şi a gunoaielor adunate în ultimii ani.  Începând de săptămâna trecută, pompierii voluntari de la SVSU Gherla au acţionat cu o motopompă pentru scoaterea apei din bazin. Ocazie cu care mii de peşti şi peştişori au rămas pe uscat.

Pompierii au adunat găleţi întregi de peşte, de toate soiurile: de la crap românesc la crap oglindă, clean şi mult puiet, pe care l-au aruncat mai apoi în Canalul Morii, de unde înotătoarele ajungă în Someş.

Insă voluntarii au avut parte de o captură care i-a lăsat pe toţi cu gură căscată: între peştişori de un lat de palmă, în plasă a apărut şi un somn de peste o jumătate de metru, cântărind vreo doua kilograme!

A fost de departe cel mai mare peşte prins până acum, motiv de invidie uriaşă pentru pescarii de ocazie care şi-au făcut un obicei în a-şi întinde undiţa peste balustrada lacului în ultimii ani.

video, în continuare

Până la deschiderea lacului de agrement mai este de lucru. Tencuiala de pe pereţii bazinului s-a crăpat şi urmează fie scoasă. Nici măcar nu era nevoie de aşa ceva, spun specialiştii în domeniu.

Mai urmează reparaţia hidrobicicletelor, a pompei ţâşnitoare, dar şi a iluminatului electric în zonă. „În urmă solicitărilor de la cetăţeni, urmează aducem şi două bărci, pentru cei care au plăcerea vâslitului’, spune primarul Ioan Neselean.

sus(60)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns