taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
rate salbatice gherla

Ce au putut să facă doi vietnamezi la Gherla, care voiau să mănânce delicatese bio

Semnale au mai fost că vietnamezi cazați în Gherla au pus gând rău rățuștelor sălbatice care s-au stabilit de câțiva ani pe canalul care traversează orașul. Vineri seara, doi dintre ei au fost prinși asupra faptului.

În jurul orei 19,30, un echipaj de la Poliția Locală a surprins două persoane de naționalitate vietnameză, în apropiere de podul de pe strada Parcului, care trageau cu praștia cu pietre după rațele de pe Canalul Morii.

Unul dintre suspecți avea asupra lui o pungă, în care era o rață, se pare proaspăt capturată.

rata salbatica omorata gherla

Polițiștii locali au avut dificultăți în a comunica cu cei doi, aflați la muncă și cazați în oraș și care nu cunoșteau alte limbi. A fost anunțată Poliția Gherla, care i-a condus pe cei doi pofticioși de delicatese culinare la declarații. În cursul serii a venit la poliție un interpret de la Dej, pentru a facilita comunicarea, dar și un vânător de pe zonă. Fapta ar putea fi încadrată la braconaj.

Cum au ajuns rațele la Gherla

Un grup mare de vreo 50 de rațe sălbatice au fost observate pe Someș, la Gherla începând din iarna 2010-2011. Cunoscătorii au spus atunci că simpaticele înaripate vin din regiunile nordice ale continetului european. La fiecare început de iarnă, ele pleacă din Peninsula Scandinavă spre Deltă, sudul Europei sau Nordul Africii. În ultima perioadă, rațele sălbatice şi-au scurtat traseele și așa se face că unele au ajuns să îşi petreacă iarna la Gherla, unde apele someșului sunt tot mai puțin poluate. Alături de ele au apărut și gâște sălbatice.

Pe măsură ce anii au trecut, rațele au avansat în oraș și și-au găsit un loc ideal pe Canalul Morii, unde găsesc hrană din belșug tot timpul anului. În plus, localnicii au grijă de ele și le aduc zilnic mâncare, coji de pâine, pufuleți sau ce mai au prin casă.

rate gherla

Rățuștele sunt și bucuria copiilor mici, încântați să vadă zburătoarele simpatice cum fac tumbe prin apă.

Lucrurile au luat o turnură neașteptată la sosirea altor oaspeți în oraș, care și-au făcut se pare, o obișnuință din meniul pe bază de carne de rață.

Doi vietnamezi care omorau rațe sălbatice pe Canalul Morii, cercetați pentru braconaj

sus(9)jos(91)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

3 comentarii

  1. Nu era mai bine să înceapă cu maidanezii ? Cred că fac parte din meniul lor.

    sus(17)sus(1)
  2. Trebuie sa li schimbe meniul de la restaurantul Coca Cola unde de 2 ori pe zi primesc orez....

    sus(10)sus(0)
  3. Lasă că și ai noștri au mâncat lebedele austriecilor 😁

    sus(21)sus(6)

Lasă un răspuns