taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant angajare locuri de munca infirmier camin varstnici rebeca snatioana gherla dej cluj
semnare act

Ce a pățit un bărbat din Ucraina care lucra ilegal la Dej

Un bărbat de 35 de ani din Ucraina, care desfăşura activităţi lucrative fără a deţine aviz de angajare, a fost depistat joi 25 iulie, de polițiștii de la Imigrări din Cluj.

Pe numele omului a fost emisă decizie de returnare, a fost condus sub escortă până la punctul de trecere a frontierei şi i s-a aplicat interdicţia de a mai intra în România pentru o perioadă de șase luni. El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.200 lei.

Din verificările poliţiştilor a reieşit că, anterior, bărbatul respectiv fusese îndepărtat din România pentru şedere ilegală şi nerespectarea regimului juridic privind micul trafic la frontiera comună. Societatea comercială unde lucra a fost informată cu privire la procedurile de urmat pentru angajarea cetăţenilor străini.

Poliţiştii continuă verificările faţă de societatea comercială unde activa bărbatul, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile ce se impun conform prevederilor legii privind încadrarea în muncă a străinilor pe teritoriul României.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă desfăşurarea unor astfel de acţiuni, pentru prevenirea şi combaterea şederii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Se atrage atenţia că orice acţiune prin care este sprijinită rămânerea în România a unui străin care nu are un drept de şedere pe teritoriul României constituie infracţiunea de „Facilitarea şederii ilegale în România”, pentru care Codul Penal prevede pedeapsa închisorii.

Cetăţenii sunt invitați să sesizeze astfel de cazuri sau să ceară informații suplimentare la telefonul 0264 – 555656 sau prin email, la adresa cj.igi@mai.gov.ro.

Cetăţenii străini şi europeni sunt să viziteze pagina de internet a Inspectoratului General pentru Imigrări, www.igi.mai.gov.ro, prin intermediul căreia au posibilitatea să se informeze, inclusiv în limba engleză sau franceză,  cu privire la prevederile legale, documentele necesare pentru prelungirea dreptului de şedere temporară în România, precum şi posibilitatea de a înregistra on-line cererea de prelungire a dreptului de şedere temporară sau de înregistrare a rezidenţei în România, utilizând aplicaţia www.portaligi.mai.gov.ro.

foto: arhiva

sus(3)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns