nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej pub vanzare vintage gherla locuri de munca gherla angajare calculatoare sofer locuri de munca gherla contabil mariflor dej cluj

cutii postale bloc

Ce a găsit un tânăr din Gherla într-un plic apărut misterios în cutia poștală

Un plic alb, fără adresa expeditorului sau a destinatarului, a apărut într-o cutie poștală din Gherla.

S-a întâmplat în urmă cu o săptămâna, la un bloc de pe Aleea Brazilor. Interesant era și faptul că era zi de weekend, când poșta nu lucrează. Tânărul care locuia la adresa respectivă a luat plicul și l-a desfăcut, mânat de o mare curiozitate.

În interior se afla un dispozitiv, sub forma unui stick de memorie, fără carcasă. „Oare ce-ar putea să fie pe el?”, s-a întrebat tânărul, cu gândul la ceva filmuleț, ori fotografii, sau ceva deosebit.

stick memorie bitcoin minare

În momentul în care a introdus în calculator stickul, antivirusul a început să dea alarmă după alarmă, avertizând că un troian încearcă să pună stăpânire pe calculator.

Speriat, tânărul a scos rapid stickul din slot, iar după ce a verificat logul antivirusului, a aflat că acesta a blocat un troian numit Zeus, care instala un fișier dll periculos.

El mai spune că a întrebat persoane mai avizate despre ce ar putea să fie vorba și a aflat că este posibil că să fi fost chiar ținta unui mining de bitcoin. Nu este exclus ca fișierul executabil de pe stick să fi încercat să instaleze și un keylogger. „Noroc că am un antivirus bun, altfel cred ca nici n-aș fi știut ce se întâmplă pe calculatorul meu”, a povestit el.

Aventura avută l-a făcut pe tânăr să fie mult mai atent când primește astfel de cadouri de la necunoscuți. Rămâne însă întrebarea cine are astfel de preocupări. Astfel, stick-ul și plicul misterios ar putea ajunge la poliție în vederea cercetării acestui caz.

bitcoin = monedă digitală, criptomonedă, inventată în 2009 de un japonez

keylogger = aplicație care înregistrează toată activitatea de pe tastatura unui computer și o trimite la o adresă indicată.

sus(3)jos(13)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns