taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
penitenciar gherla ambulanta

Cazuri de Covid la Penitenciarul Gherla, câți angajați și câti deținuți sunt pozitivi la zi

La Penitenciarul Gherla erau confirmați pozitiv cu virusul SARS-COV-2 la data de 17 noiembrie 2020 un număr de 8 polițiști de penitenciare. Aceștia se află la domiciliu și urmează indicațiile Direcției de Sănătate Publică Cluj, informează Penitenciarul. Administrația locului de deținere a sprijinit efectuarea anchetei epidemiologice și a implementat măsurile de intervenție necesare, fără a întâmpina dificultăți pe linia asigurării continuității misiunilor specifice.

În rândul deținuților, penitenciarul înregistrează 9 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Persoanele respective au fost transferate la Penitenciarul-Spital București-Jilava și primesc tratamentul specific. Starea de sănătate a acestora este bună, unitatea penitenciar-spital gestionând cazurile ușoare sau medii de îmbolnăvire cu COVID-19. Inclusiv în situația expusă, administrația locului de deținere a procedat la informarea Direcției de Sănătate Publică Cluj și a aplicat măsurile prevăzute de instituția indicată și cele stabilite la nivel de sistem. Tot efectivul de deținuți este monitorizat medical și, prin măsuri de informare și consiliere, se promovează un climat custodial corespunzător.

„Subliniem că fiecare caz cu potențial de risc din punct de vedere epidemiologic este notificat Direcției de Sănătate Publică Cluj”, precizează Penitenciarul. „Anchetele epidemiologice și implementarea măsurilor pe linie medicală se realizează sub atenta supervizare a instituțiilor abilitate din sistemul public de sănătate și sunt gestionate în mod transparent. Unitatea de deținere adaptează conduita de prevenție în funcție de dinamica virusului SARS-CoV-2 la nivel național și local, raliindu-se efortului comun de prevenire a răspândirii noului coronavirus”.

Pentru îndeplinirea obligaţiilor de protejare a vieţii, integrităţii corporale şi sănătăţii persoanelor private de libertate, a personalului locurilor de deţinere şi a oricăror altor persoane, Penitenciarul Gherla a implementat o serie de măsuri cu caracter de prevenţie, dintre care triaj epidemiologic pentru persoanele nou depuse și personalul angajat, monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate/personal, asigurarea necesarului de medicamente și asistență medicală permanentă pentru persoanele private de libertate, măsuri de protecție pentru persoanele private de libertate vârstnice și vulnerabile din punct de vedere medical, măsuri de igienizare/dezinfectare zilnică și ori de câte ori este nevoie a spațiilor și mijloacelor de transport, acordarea, la nivelul cantităților maxime prevăzute de norme, de materiale igienico-sanitare, persoanelor private de libertate și cadrelor, pentru uz personal și spații, distribuirea și utilizarea materialelor de protecție (măști, mănuși, halate de unică folosință, impermeabile de unică folosință, ochelari sau ecran de protecție facială – după caz) către persoanele private de libertate și angajații unității.

foto: arhiva

sus(0)jos(27)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns