taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
avion prabusit apuseni

Cazul avionului prabusit in Apuseni: presiuni asupra investigatorului – ancheta

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în legătură cu plângerea depusă de fostul investigator din dosarul accidentului aviatic din Munții Apuseni, prin care acesta reclama presiuni din partea superiorilor de la Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

„Confirmăm existența unei plângeri penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București, formulată de către numitul Cimpoeru Sorin, fostul Președinte al Comisiei de Investigație privind accidentul aviatic din data de 20.01.2014, prin care sesizează presiuni din partea superiorilor din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile, informeaza Agerpres. În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Procurorii arată că începerea urmăririi penale cu privire la o faptă este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului.

Sorin Cimpoeru a condus comisia specială formată din inspectori ai Aviației Civile, el ocupându-se de analiza epavei și a aparaturii de bord.

În luna octombrie 2014, el a depus o plângere penală, în care acuza faptul că asupra lui au fost făcute presiuni din partea superiorilor săi de la Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten — Norman Islander (BN 2) cu șapte persoane la bord s-a prăbușit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul și o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Elias. Medicii erau transportați la Oradea, unde urmau să participe la o operație de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan și Aura Ion — o tânără, ofițer-student — și-au pierdut viața în urma accidentului aviatic.

Deocamdată, procurorii nu au pus sub acuzare vreo persoană, fiind începută urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu.

sus(0)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns