ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
metoda accidentul cluj suspect

Căutat de poliție, ia banii naivilor prin metoda Accidentul

Un bărbat bănuit de implicare în înșelăciune prin metoda Accidentul este căutat de polițiști.

De la începutul lunii august, polițiștii din Cluj au fost sesizați despre înșelătorii comise de persoane necunoscute prin metoda Accidentul.

Mai multe persoane din Cluj-Napoca au fost contactate telefonic de către bărbați care s-au dat medici, informând că rudele sau prietenii apropiați ai celor sunați ar fi victimele unor accidente rutiere. Motivând că e nevoie de îngrijiri medicale și operații urgente sau transferuri în alte spitale, cereau bani.

În trei situații, după astfel de apeluri, la domiciliul persoanelor contactate s-au deplasat bărbați, care, sub pretextul că sunt trimiși de falșii medici, au primit 11.000 de euro, 10.000 euro și 5.200 lire sterline, respectiv 3.000 de euro.

La nivelul Serviciului de Investigații au fost demarate cercetări în vederea identificării autorilor infracțiunilor de înșelăciune și tentativă la înșelăciune și recuperarea prejudiciilor cauzate.

În cadrul activităților investigative a fost suprins unul dintre cei bănuiți (foto) de comiterea faptelor, fiind efectuate cercetări pentru identificarea și depistarea acestuia.

suspect

Persoanele care pot oferi informatii cu privire la identitatea acestuia, sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă 112!

Câteva sfaturi pentru a evita aceste situații

  • În cazul în care sunteţi contactaţi de persoane care pretind a fi o rudă apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi că au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier, în care ar fi fost implicată, nu daţi curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională;
  • Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau luaţi legătura chiar cu persoana în cauză, pentru a vă asigura că nu este vorba despre o înşelăciune;
  • Dacă sunteţi contactat de către cineva care vă apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a va acorda sprijin, şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii poliţiei!

În niciun caz nu daţi crezare imediat unor „poveşti” anunţate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială, ci verificaţi informaţia printr-un apel la 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie.Într-adevăr unele servicii medicale sunt furnizate contra cost, dar nu şi în cazul serviciilor medicale de urgenţă. De aceea, în niciun caz nu trimiteţi bani prin persoane necunoscute, în speranţa că îi veţi ajuta pe cei dragi – nu faceţi decât să cădeţi în plasa întinsă de cei care doresc să profite de lipsa dumneavoastră de informare.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns