taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
spital bolnav doctor

Câți dintre pacienții cu Covid internați la Cluj s-au vindecat, după 1 an de pandemie

La un an de la declanșarea pandemiei de Covid-19, la nivelul Consiliului Județean Cluj a fost analizată situația gestionării crizei sanitare de către cele trei spitale din subordine implicate în lupta cu COVID-19: Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Recuperare.

Astfel, în cele trei unități medicale au fost internați în total 12.582 de pacienți, iar rata medie de vindecare este de 97,64%. Durata medie de spitalizare de 8,73 zile.

Pentru a face față acestei provocări fără precedent, în anul 2020 Consiliul Județean Cluj a susținut masiv sectorul medical, alocând capitolului sănătate nu mai puțin de 114.962.480 de lei, se arată într-un comunicat al instituției.

Statistic, la data de 26 februarie 2021, la un an de pandemie la Cluj,  situația se prezenta astfel:

Denumire unitate medicală

Nr. total de pacienți internați cu COVID-19

Nr. pacienți vindecați

 

Durată medie de spitalizare

 

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase

 

9.744 pacienți

9.584

7,32 zile

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie

„Leon Daniello”

 

1.304 pacienți

1.211

12 zile

Spitalul Clinic de Recuperare

1.534 pacienți

1.491

6,87 zile

La Cluj pandemia a debutat în data de 27 februarie 2020, dată la care Spitalul de Boli Infecțioase s-a confruntat cu primul caz suspect de COVID-19, acesta fiind confirmat în cadrul laboratorului instituției în data de 28 februarie 2020. 

„Felicit pe această cale și mulțumesc, din nou, întregului personal implicat în tratarea celor mai grave cazuri de COVID din regiune. Ne-am alăturat încă de la început acestui efort greu de imaginat prin asigurarea de echipamente și aparatură medicală de ultimă generație iar cifrele vorbesc de la sine: 23,6 milioane de euro alocați de Consiliul Județean capitolului sănătate doar în anul 2020. Nu ne vom opri aici, sănătatea este cel mai de preț bun”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

foto: arhiva

sus(9)jos(1)

Lasă un răspuns