taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod sudor lacatus
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod balastiera muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj ospatar restaurant sofer livrari
universitate cluj

Câți angajați din învățământul preuniversitar și universitar vor să se vaccineze, ministerul mai întreabă o dată

Ministerul Educației a făcut publice rezultatele primei etape de consultare la nivelul zilei de 15 ianuarie, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ, cu precizarea că raportarea din care au rezultat procentele de disponibilitate s-a făcut incluzând și persoanele care nu s-au pronunțat în niciun fel asupra disponibilității de vaccinare (răspunsuri asimilate neconcludent răspunsurilor negative).

Având în vedere suprapunerea între perioada de vacanță și perioada de interogare, suprapunere care a generat un număr important de persoane care nu s-au exprimat nici afirmativ, nici negativ cu privire la disponibilitatea de vaccinare împotriva Covid-19, Ministerul Educației decide inițierea celei de-a doua etape de declarare a disponibilității de vaccinare, în perioada 16 ianuarie – 1 februarie 2021.

Până în momentul de față, la nivelul învățământului preuniversitar, la nivel național, 45,06% dintre angajați au declarat disponibilitatea de vaccinare raportat la totalul de 292.872 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar (inclusiv persoanele care nu au răspuns). În sistemul de învățământ universitar, procentul privind disponibilitatea de vaccinare este de 59,64% (raportat la totalul de 51.094 de titulari angajați în sistemul de învățământ universitar + 9.295 de cadre didactice asociate – inclusiv persoanele care nu au răspuns).

Numărul angajaților din sistemul de învățământ care și-au declarat disponibilitatea de vaccinare până la data de 15 ianuarie este de 167.977 de persoane (131.962 – personal din sistemul de învățământ preuniversitar si 36.015 – personal din sistemul de învățământ universitar).

La nivelul județului Cluj, procentul personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar care și-a declarat disponibilitatea de vaccinare este de 54,85%. Procentul personalului didactic auxiliar este de  56,12%, iar cel al personalului nedidactic este de 49,85%.

În ce privește personalul din universități, situația se prezintă astfel:

  • Universitatea Tehnica Cluj-Napoca – 68,88% din personal
  • USAMV – 70,80%
  • Universitatea Babes-Bolyai – 65,16%
  • UMF Iuliu Hațieganu – 64,66%
  • Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima – 41,83%
  • Universitatea de Arte și Design – 75,93%
  • Universitatea Bogdan Vodă – 76%
  • Universitatea Sapientia – 61,88%

La BCU Lucian Blaga, procentul personalului disponibil pentru vaccinare este de 75%.

LA Clubul Sportiv Universitatea Cluj-Napoca, rata este de 94,44%, iar la Clubl Sportiv Politehnica este de 100%.

„Ne exprimăm speranța că în cea de-a doua etapă vor răspunde și angajații care nu s-au pronunțat până acum asupra disponibilității la vaccinare”, a mai anunțat ministerul.

foto: arhiva

sus(1)jos(7)

tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns