mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret cabinet orl gherla dej cluj anunt loc de munca gherla vanzator chiosc salariu
mita bani

Cât ia şpaga un politist pentru restituirea unui permis auto

Un comisar sef de politie este cercetat de DNA dupa ce a pretins si primit bani de la o persoana pentru a i se restitui permisul auto ridicat in urma unui accident.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 4 ianuarie 2017, a inculpatului Ghirosa Marcel, comisar şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Rutier, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe din care rezultă ca la data de 28 decembrie 2016, inculpatul Ghirosa Marcel, în calitate de comisar şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor – Serviciul Rutier, în mod repetat, a pretins de la o persoană cercetată pentru comiterea unui accident de circulație cu victime (martor în cauză), suma de 600 lei din care a primit în aceeași zi doar 200 lei, restul urmând să-i fie remiși după sărbătorile de iarnă.

La data de 4 ianuarie 2017, ca urmare a înțelegerii anterioare, inculpatul Ghirosa Marcel a primit și restul de 400 lei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Banii respectivi au fost pretinși și primiți de ofițerul de poliție în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu, respectiv pentru restituirea către martor a permisului de conducere ridicat în urma producerii evenimentului rutier şi pentru soluţionarea favorabilă a tuturor aspectelor rezultate din producerea accidentului de circulaţie susmenţionat, inclusiv în sensul propunerii unei soluţii de clasare a cauzei penale.

Inculpatului Ghirosa Marcel i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul Direcției Generale Anticorupție.

Efectuarea punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

sus(16)jos(7)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns