taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
silviu prigoana casa gherla

Casa lui Prigoana din Gherla: parintii lui nu vor sa doarma in ea! Prigoana: „Le-am pus si jacuzzi!”

Omul de afaceri gherlean Silviu Prigoana a cumparat in urma cu cativa ani o casa armeneasca pe strada Mihai Viteazul, in care a investit masiv. Insa casa este pustie peste noapte: parintii lui Prigoana nu vor nici in ruptul capului sa doarma in ea, preferand apartamentul de la bloc!

Casa de pe strada Mihai Viteazul este una dintre cele mai vechi din oras, datata 1767.

prigoana casa gherlaprigoana casa gherla

Casa cu bolti are o suprafata de 350 de metri patrati si a fost cumparata de Silviu Prigoana, la rugamintea parintilor sai. Acestia locuiau in apartamentul cu doua camere pe care il detin si acum intr-un bloc modest din Gherla, unde s-au nascut si au crescut fratii Prigoana. Asa ca milionarul le-a facut pe plac parintilor si achizitionat-o fara sa se uite la bani. Din 2007, casa a intrat intr-un lung proces de amenajare si a fost reconditionata din temelii.

foto jos: imagini din timpul lucrarilor de modernizare, in 2007 /foto: Ovidiu Nagy

prigoana casa gherla casaprigoanav2

Prigoana a dorit ca arhitectura sa fie pastrata, constructorul folosind doar piatra, lemn si sticla la reconditionarea sa, fara sa intervina cu materiale moderne, respectiv geamuri termopan sau parchet laminat. Cand lucrarile s-au finalizat, Prigoana si-a invitat parintii sa se mute asteptand sa ii vada fericiti. Surpriza, insa!

Cand casa a fost gata si buna de locuit, le-am pus si jacuzzi, mama si tata nu au mai vrut sa paraseasca apartamentul de la bloc. N-au vrut si pace si n-am reusit sa ii conving nici pana in ziua de azi. Au invocat fel de fel de motive, ba ca s-au obisnuit in casa lor, ba ca nu se despart de vecini, diverse. Asa ca, acum, ei merg in casa respectiva cum se duc unii la muzee. Pleaca dimineata, se duc acolo stau si se relaxeaza, iar noaptea se intorc la bloc si dorm in patul lor. Ce sa le fac, e alegerea lor”, a povestit Silviu Prigoana pentru WOWbiz.ro.

Nestiind ce soarta va avea casa armeneasca cu bolti si ca va ramane nelocuita, intre timp, Prigoana a cumparat o alta peste drum si se pregatea sa o bage si pe aceasta in reparatii capitale. “Am zis ca ei vor sta in casa armeneasca, iar pentru noi sa iau alta peste drum, ca sa nu stam ingramaditi cand mergem la ei. Ei uite ca n-a fost sa fie si, acum, am gasit pe ea un anunt imobiliar. Cineva a pus casa la vanzare. Cineva, da! L-am intrebat pe tata ce-i cu anuntul respectiv si mi-a zis ca el s-a gandit sa o vindem daca tot nu sta in ea si sa imparta banii “la copii”. Da, la copiii lui, adica fratilor mei. Nenorocirea face insa ca proprietarul de drept sa fiu eu. Este o casa pe care am luat-o pentru parinti, dar este trecuta pe numele meu. Ghinion, ce sa-i faci!”, a declarat Silviu Prigoana. Astfel, afaceristul lasa sa se inteleaga ca nu va instraina nici in ruptul capului vila cocheta care a fost evaluata la aproximativ 270.000 de euro.

sus(1)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns