taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
cartier hasdatii gherla

Cartierul de locuințe de pe strada Hășdății în șantier, în lucru alimentarea cu energie electrică, pe când apă, canalizare și gaz

La ieșirea din Gherla spre Hășdate se contruiesc de câțiva ani de zile case noi. Terenul a fost pus la dispoziție gratuit de către primărie începând din 2009. Problema actuală o reprezintă utilitățile – drum, canalizare, alimentare cu energie electrică, iluminat public, gaze naturale.

Terenul respectiv are o suprafață de 33.000 mp și este împărțit în 82 de parcele, atribuite celor care au depus cereri și au îndeplinit condițiile.

Una dintre problemele din această locație a fost linia electrică de medie tensiune, care trece peste teren.

La mijlocul lunii mai s-a finalizat această etapă, care a presupus devierea rețelei de 20KV. Contractul pentru execuție a fost încheiat în urmă cu un an, iar licitația a fost câștigată de firma Grup 4 Instalații din Cluj-Napoca, pentru suma de 1.039.493 lei. Proiectul pentru devierea rețelei a fost realizat de Neon Lighting srl din Cluj-Napoca.

Rețeaua de cabluri fost mutată subteran, începând din zona Uzinei Electrice de pe strada Gelu, până la strada Hășdății.

Acum urmează construirea unei rețele electrice de distribuție a energiei electrice de 0,4 KV, care va deservi noii consumatori. În acest sens, a fost deja construit un punct de alimentare.

Tot aici se va construi o rețea electrică de iluminat public.  Contractul încheiat de primărie cu Grup 4 Instalații pentru execuție are o valoare de 754.920 lei.

Noua zonă de locuințe cuprinde străzile Tulipan, Magnoliei, Nuferilor, Ghioceilor, Viorelelor și Aleea Zambilei.

cartier hasdatii gherla

Au trecut câțiva ani de când mai mulți localnici care și-au construit case aici s-au revoltat pentru condițiile din zonă, pe care au denumit-o un „focar de infecție”. Ei au cerut, într-o ședință de consiliu din 2015, să li se asigure utilitățile necesare pentru un trai decent. Atunci s-au dat asigurări că se are în vedere în primul rând electrificarea zonei, dar că pentru apă, canalizare și gaz va mai trebui așteptat.

Coşmar pe strada Hăşdăţii: fără curent, apă, gaz, printre porci, cai şi câini! VIDEO

Noul cartier de case de la marginea străzii Hășdății este cuprins într-un proiect amplu al Companiei de Apă Someș SA. Contractul pentru execuție a fost semnat la sfârșitul lunii aprilie și este realizat pe fonduri europene, prin POIM.

Lucrările la infrastructura de apă și canalizare cuprinse în proiect vor fi executate pe raza municipiului Gherla, a localităților Hășdate și Silivaș și în cele opt localități componente ale comunelor Sânmartin, Țaga, Buza și Cătina. Este doar o chestiune de timp până ce executantul va demara lucrările.

La nivelul primăriei Gherla este întocmită în acest moment o documentație tehnico-economică privind infrastructura zonei, care cuprinde și introducerea rețelei de gaz, iar lucrările sunt deocamdată de perspectivă.

În ce privește străzile, acestea vor putea fi realizate doar după finalizarea lucrărilor pentru utilități.

Teren gratuit pentru construirea de locuințe de la primărie, unii au renunțat, alții cer schimbarea parcelelor

sus(0)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns