taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar dej cluj
borsa scoala gal

Caravana „Plaiuri noi” din cadrul Gal Someş- Transilvan a ajuns şi la Borşa

Ori de căte ori intrăm pe poarta Şcolii Gimnaziale din comuna Borşa, rămânem impresionaţi de activitatea educativă, dar şi cultural-artistică desfăşurată cu cei 130 de elevi.

Înainte de toate,  admirăm lucrările de artă plastică ale copiilor expuse pe coridoarele unităţii de învăţământ şi avem aprecieri şi la nivelul educaţional. Puţine şcoli există în mediul rural atât de bine puse  la punct ca şi cea din Borşa, unde este o plăcere să asişti la procesul de învăţământ,  dar şi la activităţile extraşcolare.

Vineri, 22 februarie, am păşit din nou pragul şcolii din centrul comunei Borşa, unde am participat la o întâlnire a tuturor celor care doresc ca această pitorească localitate să fie promovată din punct de vedere economic, turistic şi cultural.

La acţiunea deschisă de directorul şcolii, prof. Ciprian Varga, au participat borşeni doritori să se  implice activ în dezvoltarea  economică a comunei şi care vor să redescopere specificul  local autentic – specialităţile gastronomice ale bunicilor, arta populară sau poveştile satului.

borsa scoala gal
borsa scoala gal

Invitaţii şi gazdele adunate în sala de festivităţi a şcolii au povestit pe larg despre importanţa creării de experienţe şi  evenimente autentice, scopul final fiind crearea unui brand şi a unei mărci de „produs local”. Cu toţii au dorit să cunoască mai bine cele 12 comune pentru care construiesc brand-ul de microregiune, aşa că şi-au propus  să treacă cu caravana  „Plaiuri noi” în  fiecare aşezare rurală. Vineri a fost rândul comunei  Borşa să-şi primească oaspeţii. Ei s-au familiarizat cu specificul local, au întâlnit oamenii locului, au aflat obiceiurile, tradiţiile şi datinile populare, creând punţi de legătură care să fie de ajutor în beneficiul  lor şi al zonei, în  general. 

Întâlnirea de la Şcoala Gimnazială Borşa s-a adresat persoanelor cu spirit întreprinzător, artistic şi comunitar şi celor doritori să se implice activ în dezvoltarea economică, turistică, artistică şi nu numai, a comunei. Cu toţii şi-au pus ideile şi planurile la un loc pentru a crea o comunitate regională. Au fost iniţiative valoroase, care, în mod sigur, vor  contribui la dezvoltarea pe multiple planuri, mai ales cultural şi artistic.

Întâlnirea a fost onorată şi de primarul comunei Borşa, Mariana Secară, care a apreciat scopul organizării unor acţiuni de acest gen în cadrul microregiunii, prezentând totodată câteva din proiectele edilitar-gospodăreşti pe acest san.

Szekely  Csaba

sus(3)jos(0)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?