taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
licteu tehnologic

Caravana de promovare a învăţământului profesional. Ce optiuni au elevii din zona Gherla-Dej?

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj începe joi, 20 martie 2014, caravana de promovare a domeniilor şi calificărilor din învăţământul profesional prevăzute în planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2014-2015. O echipă a ISJ CJ se va deplasa în tot judeţul pentru a asigura corecta informare a elevilor şi părinţilor cu privire la învăţământul profesional şi domeniile în care se asigură pregătire în anul şcolar viitor.

Caravana de promovare se adresează atât elevilor şi părinţilor, cât şi comunităţii locale, de aceea întâlnirile vor fi planificate în a doua parte a zilei în aşa fel încât toţi cei implicaţi să poată participa. Pentru corecta informare privind domeniile şi calificările, la aceste întâlniri vor fi prezente şi cadre didactice din unităţile de învăţământ care au în planul de şcolarizare învăţământ profesional. De asemenea, iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean a fost salutată şi de companiile în care se asigură practică pentru domeniile propuse în planul de şcolarizare, unele dintre ele alegând să se alăture caravanei atunci când aceasta se va deplasa în zonele din apropierea sediului firmei.

Caravana de promovare a învăţământului profesional începe joi, 20 martie 2014, şi se va întinde până la mijlocul lunii mai, până la cuprinderea tuturor zonelor din judeţ.

Elevii din invatamantul profesional cu durata de 3 ani beneficiaza de sustinere financiara prin programul „Bursa profesionala”, primind 200 lei/luna. Elevii pot beneficia si de sustinere financiara, stimulente si alte forme de sprijin acordate de partenerul de practica.

Inscrierea elevilor la invatamantul profesional se face la sediul Liceului Tehnologic Gherla, din Piata Libertatii, in trie etape: 26-27 mai, 27-28 iulie si 1-2 septembrie.

In zona Gherla-Dej, elevii au la dispozitie urmatoarele optiuni:

  • Liceul Tehnologic Gherla – formare profesionala in fabricarea produselor din lemn, cu calificarea „tamplar”, fiind propuse 28 de locuri
  • Liceul Tehnologic Somes Dej – formare in mecanica si electromecanica, cu calificarea „mecanic auto” si „electromecanic utilaje si instalatii industriale” – sunt propuse 14+14 locuri
  • Liceul Tehnologic „Constantin Brancusi” Dej – formarea in meacnica, cu calificarea „confectionar tamplarie din aluminiu si mase plastice” si „operator la masini cu comanda numerica” –  14+14 locuri

licteu tehnologic

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns