taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
alcool confiscat

Captura de alcool

Garda Financiară Sălaj a făcut o captură importantă de alcool pe raza comunei Ileanda. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, comisarul superior Sorin Breban, spune că doi gherleni deţineau şi transportau 800 de litri de băuturi alcoolice spirtoase din fructe (sau intermediare), fără documente legale de provenienţă sau însoţire.

Băutura a fost depistată la controlul în trafic, vineri seara, fiind transportată în recipiente de zece litri cu două autoturisme înmatriculate în judeţul Cluj. Din declaraţiile unuia dintre gherleni ar rezulta că băutura provine de la „o persoană necunoscută” din judeţul Maramureş, fiind achiziţionată contra sumei de 1.000 lei.

Potrivit lui Sorin Breban, cele două persoane au încălcat dispoziţiile Codului Fiscal, conform cărora „faptele de deţinere şi comercializare pe teritoriul României a unor cantităţi de băuturi spirtoase ce depăşesc 200-300 de litri marcate sau nemarcate corespunzător constituie infracţiune şi se sancţionează conform legii”.

Cantitatea de 800 de litri de alcool a fost luată de la cei doi deţinători până la clarificarea provenienţei acesteia şi plata accizelor aferente, în funcţie de concentraţia alcoolică, ce va fi stabilită prin prelevarea de probe, mai scrie Adevarul.ro. După stabilirea cuantumului prejudiciului adus bugetului de stat prin neplata accizelor, vor fi sesizate organele de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor.

foto: arhiva

sus(0)jos(0)

Lasă un răspuns