taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
cristian lungu pmp

Candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean vrea străzi europene

pmp  muresan adrian alegeri locale gherla consilier 2020
Încă de anul trecut, senatorul Lungu Vasile-Cristian a făcut o serie de interpelări către Ministerul Transporturilor prin care sesizează abaterea de la lege a administrăților publice locale, la nivel de DRDP (Direcția Regională de Drumuri și Poduri) prin folosirea nisipului în compoziția amestecului de deszăpezire.

Ordinul 289/2170/2013 și ordinul nr. 6/3.160/2019 prin care Ministerul Transporturilor scuză în fiecare iarnă abaterea de la normele de reglementare a procesului de deszăpezire permit folosirea nisipului ca substanță principală în procesul de deszăpezire. Conform ordinului nr. 6/3.160/2019„ Normativ privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice”, (4) În iarna 2019-2020, pe drumurile publice aflate în administrarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., se poate acționa, ca variantă alternativă, cu nisip în completare la cantitatea de sare necesară pentru prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor naționale/autostrăzilor și pentru protejarea rețelei de la acțiunea de distrugere a acestora.” Motivul continuării folosirii nisipului în procesul de deszăpezire deși este interzis la nivel european, este încă acceptat în Cluj-Napoca și Florești pentru că e mai ieftin.

Problemele pe care le ridică senatorul Lungu Vasile-Cristian, candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean sunt: eficiența acestui demers, efectul negativ asupra sănătății oamenilor și estetica orașului.

Conform procedurilor europene, nisipul a fost scos din amestecul de deszăpezire deoarece deteriorează drumurile și înfundă canalizările conducând la reasfaltări ineficiente și inundații în oraș la fiecare cantitate mai ridicată de precipitații, argument adus de către senatorul Lungu împotriva deciziei de a permite utilizarea nisipului.

Un alt efectiv negativ subliniat de către candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean este încurajarea afecțiunilor respiratorii în rândul locuitorilor, mai ales a celor care suferă de alergii în sezonul de primăvară-toamnă. Odată folosit nisipul, după topirea zăpezii, acesta nu este spălat complet de pe străzi și se transformă în particule de praf care sunt inhalate de către locuitori în fiecare primăvară.

Și tot așa în fiecare primăvară, orașul Cluj-Napoca este acoperit de o peliculă gri datorată nisipului ce se strânge pe marginile drumurilor și devine dintr-un oraș admirat de turiști, o locație dezolantă.

De la Președinția Consiliului Județean, senatorul Lungu Vasile-Cristian dorește să elimine total utilizarea nisipului din amestecul de deszăpezire la nivel de județ.

Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Cluj CUI: 21200020

sus(0)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns