taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj becker tamplar muncitor salariu
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj
gherla afisaj electoral campanie

Candidat la primărie reclamat că și-ar face campanie electorală la un eveniment public

La Biroul Electoral de Circumscripție Nr. 4 din Gherla a fost depusă o plângere care îl vizează pe unul dintre candidații la primărie, la alegerile locale din 27 septembrie.

Pe 10 septembrie, la Biroul Electoral a fost depusă o plângere semnată V.B., prin care se solicită să se dispună amânarea unui eveniment organizat în municipiul Gherla de către Asociația Grupul de Acțiune Locală Plaiuri Someșene în data de 17 septembrie 2020, sub denumirea Târg de Produse Locale, motivele fiind următoarele: există suspiciunea unei campanii mascate, utilizarea fondurilor publice în interes electoral, evenimentul are loc în plină campanie electorală, este cu puțin timp înaintea datei alegerilor, există focare de Covid-19 în municipiului Gherla la început de an școlar și în prag de alegeri locale, nereușita evenimentului și cheltuirea ineficientă a banilor publici, calendarul evenimentelor este atribuit Comitetului Director al asociației.

Biroul Electoral a analizat plângerea depusă și a considerat că aceasta nu se referă la niciuna din situațiile prevăzute de lege, în ce privește reglementarea desfășurării campaniei electorale.

Ca urmare, a respins cu unanimitate de voturi plângerea ca fiind neîntemeiată. Reclamantul a avut la dispoziție 48 de ore pentru a contesta decizia biroului electoral.

Plângerea se referea la candidatul independent Kasza Tamas. Acesta a declarat că Asociația Gal Plaiuri Someșene este un ONG care funcționează după legea ONG-urilor și care are o adunare generală formată din 30 de entități, firme, persoane fizice, biserici, ONG-uri ș.a.m.d.

„Dintre aceștia este ales consiliul director. Eu nu conduc asociația, consiliul director ia decizii. În consiliul director există și un reprezentant al primăriei, care a votat alături de cele 11 persoane din cadrul consiliului director pentru organizarea acestui eveniment. Acest eveniment face parte dintr-un proiect integrat al GAL-ului. Evenimentul a fost programat inițial pe data de 11 septembrie, dar din motive organizatorice, a fost amțânat pentru data de 17 septembrie. Nu folosim bani publici de niciun fel, GAL este nu ONG și nimic altceva, iar faptul că președintele GAL-ului sunt eu, nu însemană că viața mea sau a unei entități care a adus peste 7 milioane de euro se oprește aici pentru că este campanie electorală. Eu nu lucrez doar la bibliotecă, lucrez și la două-trei asociații, printre care și GAL, cu toate că a lucra înseamnă și a lucra fără bani, adică benevol. Nu există nicium impediment pentru organizarea acestui eveniment. Mai mult, am optat din cauza problemelor existente cu epidemia de Covid, ca locația de desfășurare să fie un loc privat, nu public. Vom avea grijă ca acest eveniment să nu aibă niciun fel de tentă politică și în primul rând vom avea grijă de sănătatea participanților, cu tot ce înseamnă respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor”.

sus(40)jos(11)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns