hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program nisip balast mondial gherla materiale de constructie dej cluj telefon pret

feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej clujstiri pentru viata

ochelari vedere gherla gama optic dej clujapartament vanzare gherla dej cluj

conte restaurant gherla angajare ospatar livrare la domiciliu

nicula canalizare

Canalizare și stații de epurare noi la Nicula, Bonț și Săcălaia

Se lucrează de zor zilele acestea la Nicula, la canalizarea din sat. Lucrări asemănătoare au avut loc și la Bonț și Săcălaia.

Vasile Lup, primarul comunei Fizeșu Gherlii, spune că este vorba despre un proiect amplu, în valoare de aproximativ 12.000.000 de lei, finanțat prin PNDL – Programul Național de Dezvoltare Locală. „Am făcut proiectele, care sunt mult mai multe, am făcut drumuri peste drumuri la București, unde a fost nevoie și în cele din urmă, am reușit”, spune primarul.

La Săcălaia și la Bonț, lucrările de canalizare menajeră au fost terminate deja și urmează recepția. La Bonț a fost finalizată o stație de epurare lângă terenul de fotbal din sat. Aici mai trebuie realizate branșamentele corespunzătoare.

Și la intrarea în Nicula dinspre Gherla a fost ridicată o stație de epurare ecologică, care mai are nevoie de branșamentele la apă, la electricitate și de împrejmuire.

nicula statie epurare

La Nicula, lucrările la canalizare au început în toamna trecută și acum sunt în plină desfășurare. Stadiul lucrărilor este undeva la 30-40%, după spusele primarului. Rețeaua se va întinde până sus pe deal, la Mănăstire.

Termenul de finalizare a lucrării este anul 2019, dar dacă vremea va permite, această ar putea fi terminată chiar și mai devreme.

Licitația pentru efectuarea lucrărilor a fost câștigata de firma Cridov srl, iar contractul s-a parafat în martie 2015.

sus(100)jos(1)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

coafor chirie inchiriat gherla dej cluj spatiu

Lasă un răspuns