taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj locuri de munca angajare gherla dej cluj supercom sofer muncitor
campanie avort gherla casa de cultura

Campania „40 de zile pentru viaţă” a ajuns la final – VIDEO

După 40 de zile de rugăciune şi implicare în viaţa comunităţii municipiului Gherla, membrii campaniei “40 de zile pentru viaţa” aduc multumiri.

Vă mulţumim vouă, tuturor celor care ne-aţi fost alături din stradă sau de acasă, prin sacrificiul timpului sau al bunăstării, prin contribuţia cu rugăciune sau sfat. Noi am demarat o acţiune pro viaţa, de care Gherla avea nevoie. Voi ne-aţi arătat că a fost primită şi că acest oraş ştie să aprecieze lucrurile bune.

Ne-am întrebat în repetate rânduri, înainte de începutul campaniei, dacă va avea vreun impact sau dimpotrivă, va fi primită cu ostilitate, o acţiune profund creştină şi umană, într-o societate tot mai rece şi egoistă. Am pornit cu reticenţă şi neîncredere, dar am terminat plini de bucurie şi cu forţe mai proaspete ca oricând.

Ne era teamă că în fiecare zi, vom aduna vorbe grele de la trecători şi vom repara ravagii lăsate de răuvoitori. Că vom fi un exemplu al ridicolului, o imagine a omului înapoiat şi habotnic, după cum sunt văzuţi creştini în multe părţi ale lumi, azi.

Însă Gherla ne-a demonstrat nouă şi tuturor celor din mediul online, că aici, în inima Transilvaniei, lucrurile stau altfel. Aici lumea încă rezonează la ideea de viaţa frumoasă şi gând curat. Aici am găsit oameni care au stat cu noi în stradă, riscând a fi ridicoli pentru Cristos, atunci când nouă ne era teamă că nu vom umple listele minime de voluntari. Am crezut că avem prea multe pancarte, prea multe flyere şi prea multe ore de rugăciune. În schimb am avut mai multe mâini împreunate în rugăciune decât am sperat şi niciodată materialele noastre nu au fost îndeajuns.

Nu am ştiut cum vor reacţiona oficialităţile locale precum şi angajaţii Spitalului Municipal în faţa căruia ne-am aşezat. Am crezut că vor fi sceptici sau chiar reticenţi şi că vom avea de dus o bătălie de convingere înainte de a începe campania. Din nou, ni s-a dovedit contrariul. După cum poate oricine observă din activitatea intensă din mediul online, factorii de decizie ai oraşului, fie ei politici sau de altă natură, au fost cu noi la fiecare pas şi au luat atitudine, alaturandu-ni-se fizic, în stradă, în rugăciune.
Nu în ultimul rând, o realizare impresionantă într-o lume atât de divizată, este aceea că acum, pentru 40 de zile, toate cultele din Gherla, au conlucrat ca un mecanism de ceasornic, aducându-şi contribuţia, fără a exista vreodată vreun conflict, iar acest lucru este remarcabil şi încurajator.

Pentru toate acestea şi pentru multe altele nespuse dar simţite, vă mulţumim. De asemenea, datorită răspunsului pozitiv al societăţii, dorim să continuăm această acţiune sub diferite forme în viitor şi vă aşteptam din nou să ne fiţi braţe şi ochi şi inimi.

Campania noastră a luat sfârşit, însă ideea ei abia acum a prins aripi şi împreună o vom duce mai departe!

Actiunea a luat nastere din initiativa unei mamici, Stefana Hruban. Timp de 40 de zile, de luni pana duminica, intre orele 12-17, peste 700 de persoane au participat voluntar la campania desfasurata langa spitalul municipal, la monumentul „Mama si copilul”. Nu a contat deloc ca a fost frig sau ploaie, iar prin mesajele inscrise pe pancartele purtate, prin discutii cu trecatorii, voluntarii au transmis mesajul de salvare a copiilor nenascuti.

campanie 40 zile viata gherla

Duminica seara a avut loc la casa de cultura ceremonia de închidere a campaniei, cu un bilant al activitatilor desfasurate in cele 40 de zile. La eveniment au luat parte reprezentanti ai cultelor din oras si un public numeros. A fost prezent si primarul Ioan Neselean, implicat in campanie, care a transmis mesajul sau de sustinere, iar un grup de tineri a interpretat cantece de lauda.

A avut loc si proiectia unui film infiorator, cu marturia unui medic ginecolog care a efectuat peste 1200 de avorturi.

video: imagini de la finalul campaniei

src=”https://www.gherlainfo.ro/flashmob-alege-viata-la-piata-cu-sustinatorii-campaniei-anti-avort-video/

sus(18)jos(23)

Lasă un răspuns