ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
liceul tehnologic gherla alimentatie

Bunătățile românești, puse la loc de cinste de elevii de la Liceul Tehnologic, de Ziua Mondială a Alimentației – FOTO

In fiecare an, pe 16 octombrie, circa 150 de state ale lumii marchează Ziua mondială a alimentaţiei, marcată începând din 1945 de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură cu sediul la Roma. Este o zi mondială de luptă împotriva foametei şi sărăciei.  Cu prilejul acestei zile, peste tot în lume, la nivelul factorilor de decizie sunt organizate conferinţe, seminarii şi mese rotunde.

În municipiul Gherla funcţionează un Liceu Tehnologic – fosta Şcoală de cooperaţie, mai apoi Şcoala de Arte şi Meserii, în care învaţă 520 de elevi. Dintre aceştia, peste 200 studiază în cadrul celor 11 clase de alimentaţie. Este vorba despre pregătirea tinerilor în meseriile de ospătar şi bucătar, unitatea de învăţământ din centrul oraşului având vechi tradiţii în perfecţionarea elevilor în aceste meserii.

Nu este de mirare așadar că Ziua mondială a alimentaţiei a fost marcată în mod special la acest liceu, unde a fost organizată expoziția culinară „100 de ani de Bucătărie românească”, promovând mâncarea traditională.  Despre însemnătatea acestei manifestări educaţionale a vorbit prof. Rodica Fodor, coordonatoare de proiecte şi programe educative.

galerie foto: imagini de la eveniment

galerie foto gherlaCu această ocazie, elevii claselor de profil au pregătit diverse bunătăți, prezentate pe mesele amenajate în curtea liceului: prepartate din carne, legume şi fructe, începând de la zacuscă, compoturi, gemuri, sarmale, până la cozonaci, plăcinte și pâine de casă. Toate pe gustul numeroșilor tineri, care au asaltat curtea şcolii, mulţi venind şi de la liceele Petru Maior şi Ana Ipătescu, însoţiţi de directorii unităţilor de învăţământ respective. Gazdă buna le-a fost directorul Liceului Tehnologic, prof. Doina Mureșan.

De o mare trecere s-au bucurat şi prăjiturile, dar şi produsele de panificaţie, care s-au terminat în doar câteva minute.

Elevii de la standuri au explicat curioșilor şi reţetele de pregătire a produselor respective. Evenimentul a fost asezonat cu muzică, iar cele mai conștiincioase bucătărese au îmbracat iile tradiționale românești. In costum popular a venit și Lidia Moholea, de 16 ani,  cursantă a Scolii populare de Artă „Tudor Jarda”.

Szekely Csaba

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns