hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

consiliul local gherla sedinta

Bugetul orașului la vot, PNL și PACT au votat împotrivă, PSD a reacționat – VIDEO

Cu mare întâriere, datorată votării bugetului la nivel național, joi s-a aflat pe ordinea de zi la ședința extraordinară a consiliului local Gherla bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2019.

Ședința a început cu un moment de reculegere în memoria fostului primar din orașul înfrățit Forchheim din Germania, decedat recent. Franz Stumpf, un apropiat și adevărat prieten al Gherlei, a fost primar între anii 1990-2016, apreciat cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Gherla.

În urma acestui eveniment, pe ordinea de zi a fost inclus un proiect de hotărâre suplimentar, care prevede deplasarea unei delegații din Gherla, formată din trei persoane, la funeraliile din Germania, în perioada 12-13 aprilie 2019.

La proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli, s-a precizat că acesta a fost modificat față de proiectul anunțat, în sensul creșterii, cu suma de 416.000 lei, sume alocate din tva.

Au votat „pentru” aprobarea proiectului de buget 11 consilieri de la PSD, UDMR, PMP. Un consilier PMP s-a abținut, iar 5 consilieri de la PNL și PACT au votat împotrivă.

Peneliștii au explicat că nu a fost neapărat un vot politic, ci unul de sancționare a unui buget în care „s-a ajuns ca toate veniturile să fie alocate pentru funcționare”. S-a mai adăugat că lista de investiții pentru 2019 este finanțată în totalitate din excedent și că municipiul are nevoie și de investiții.

Opoziției i s-a reproșat că în 2016 a fost cea care a propus reducerea impozitelor și taxelor locale.

„Liberalii ignoră nevoile orașului și votează împotriva proiectului de buget. Reabilitarea și modernizarea străzilor, investiții în sănătate prin înființarea unui centru SMURD și modernizarea și dotarea policlinicii, investiții în învățământ prin lucrări de modernizare și amenajare la Școala Generală nr.1 și la Liceul Petru Maior, investiții pentru valorificarea patrimoniului cultural, lucrări de dezvoltare publică la Băița, Silivaș și Hășdate, precum și amenajarea digului, sunt doar câteva din proiectele pe care le avem în vedere în acest an și pe care colegii PNL au hotărât să le ignore. Gestul consilierilor liberali de a vota împotriva proiectului de buget a fost motivat, spun dânșii, de intenția de a pedepsi executivul pentru că folosește excedentul bugetar de anul trecut în finanțarea investițiilor. Ceea ce nu au realizat dânșii este că cei pedepsiți ar fi fost gherlenii care i-au votat pentru a schimba în bine fața orașului, nu pentru a păstra sau chiar a crește excedentul bugetar. Dacă pentru consilierii PNL, prioritatea o reprezintă păstrarea banilor în conturile Primăriei de la un an la altul, ignorând nevoile orașului, noi considerăm că efortul administrației publice locale trebuie să fie în sensul folosirii în mod eficient a excedentului bugetar și a atragerii de fonduri nerambursabile, pentru a da viață tuturor proiectelor viabile pentru modernizarea și înfrumusețarea orașului, pentru îmbunătățirea calității vieții. Îi așteptăm pe colegii liberali cu sugestii în acest sens, amintindu-le că au fost votați să slujească interesele gherlenilor nu să-i pedepsească prin inactivitate și stagnare”, a fost reacția care a venit mai apoi din partea PSD.

Toate celelalte proiect de pe ordinea de zi au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

video în continuare – înregistrarea ședinței

sus(0)jos(15)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns