taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare xtru locuri de munca cluj tamplarie pvc gherla dej

Bob Alexandru, contestat la conducerea Grupului Mixt de Lucru pentru problemele romilor. Ce raspunde „Siminic”?

Consilierii locali au votat in ultima sedinta componenta Grupului Mixt de Lucru pentru problemele romilor la nivelul municipiului Gherla. Bob Alexandru „Siminic”, cel care conducea activitatea grupului pana acum, a fost propus din nou in componenta grupului. Propunerea a fost contestata de Florin Barsan, care a solicitat sa-i fie atribuita lui conducerea grupului.

In proiectul de hotarare al consiliului local, componenta grupului mixt pentru problemele romilor avea urmatoarea forma:

– Bob Alexandru – expert in problemele romilor Gherla

– Olea Simona – medic de familie

– Ielcean Radu – director liceul „Ana Ipatescu” Gherla

– Fustos Tiberiu – Politia Municipiului Gherla

– Morcozan Silviu – Agentia Locala Pentru Ocuparea Fortei de Munca Gherla

– Szekely Csaba – reprezentant mass-media

– Dragan Sabin – consilier Primaria Gherla

– Codorean Marinela – consilier, serviciul public de asistenta sociala

– Lacatus Voichita – profesor limba romanes

– Rotar Valer – consilier Primaria Gherla

– Jiman Elena – Primaria Municipiului Gherla

In proiectul de hotarare se mai arata faptul ca Grupul Mixt de Lucru va avea drept scop analizarea si luarea unor masuri menite sa duca la imbunatatirea situatiei romilor din Gherla.

Dupa citirea proiectului de hotarare, viceprimarul Ioan Neselean a propus ca din componenta grupului sa faca parte si Florin Barsan.

Barsan le-a explicat consilierilor ca incepand din anul 2002 a condus grupul mixt, dar ca nu  a fost cooptat si pe partea politica. „Acum sunt presedintele Asociatiei Partida Romilor Gherla si vicepresedinte la nivel judetean, absolvent al Facultatii de Stiinte Economice. Am desfasurat o activitate bogata pana in 2007, cand am fost inlocuit cu Bob Alexandru. Acesta nu s-a ocupat insa de activitatea grupului mixt pentru problemele romilor. Sunt 3-4 ani de cand nimeni nu stie daca a avut loc vreo sedinta a grupului. Bob Alexandru nu mai reprezinta Partida Romilor. Propun schimbarea lui din functia de presedinte, doresc sa fiu eu presedinte al grupului de lucru„.

florin barsan gherla

Presedintele de sedinta, Ovidiu Dragan, a atras atentia ca proiectul de hotarare privind componenta grupului mixt de lucru nu face vreo referire la functia de presedinte al grupului.

Consilierul Iuliu Samartean a propus ca din grup sa faca parte si un consilier local, propunand-o pe Iulia Catinean, care a aceptat. Cu 3 abtineri si restul voturi „pentru”, consilierii au votat componenta largita a grupului mixt de lucru pentru problemele romilor.

Fata de declaratiile din consiliul local, Bob Alexandru „Siminic” (63 de ani) a facut cateva precizari.

Prin natura meseriei si a destinului meu, eu sunt un brand pentru Gherla. Eu am crescut printre romi, am ajutat si am fost ajutat. Pe vremuri, la crasma de la gara erau tigani care se bateau cu furci si topoare. S-au potolit datorita mie, care am gasit modalitatile de a linisti manifestarile. I-am pocait,  i-am invatat sa simta slabiciune fata de Dumnezeu. Am fost o punte de legatura intre administratia locala si comunitatea romilor. Acum sunt luati in considerare, datorita mie. Primaria, consilierii locali, au incredere in mine.

In prezent, doar cativa romi mai umbla la ghena de gunoi. Restul isi vad de treaba, iar asta se datoreaza in primul rand lui Dumnezeu si apoi mie. Multi spun ca tiganii nu lucreaza nicaieri, dar locuri de munca nu sunt in general.

Ce nu am reusit? O problema ramasa nerezolvata e pe strada Pescarilor. Trebuia sa gasim un program cu autoritatile, sa le facem case de locuit mai umane. Pentru asta imi dau nota 4, dar nereusita se datoreaza si primarilor si consilierilor din ’90 incoace.

Florin Barsan e nepotul meu, dar are o mentalitate copilareasca. Cu ajutorul meu a reusit sa termine o scoala postliceala la Dej,  dar a trecut pe acolo ca umbra prin apa. N-a facut nicio facultate.

Pe Barsan il intereseaza Asociatia Partida Romilor cum ma intereseaza pe mine curentii de pe fundul oceanului. De fapt el vrea un loc de munca si un salariu. La Cluj, doi-trei insi l-au numit abuziv in functia de vicepresedinte, fara adunare generala. E dornic de functie, dar e sluga fara simbrie.

sus(17)jos(6)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. ''Poftim !
    Sa dezbraci p-un gol ca napul
    Cu ce-si bate pașa capul !''... :D

    sus(4)sus(0)

Lasă un răspuns