ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
politie control livada

Blițuri în cascadă la Livada, controale mari cu poliția, nu scapă un șofer. Mai multe cazuri de droguri decât de alcool

De două zile, blițurile șoferilor nu contenesc în zona localității Livada din comuna Iclod. Sunt controale ample ale polițiștilor, cu efective crescute, și aproape că nu scapă vreun șofer controlului. Cei care mai sunt îngăduiți sunt transportatorii.

politie control livada

În noaptea de joi spre vineri, polițiștii rutieri clujeni, cu sprijinul polițiștilor Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și ai altor inspectorate de poliție județene, au desfășurat o acțiune cu efective mărite pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

S-a acționat mai ales pe șoseaua Cluj-Napoca – Gherla, fiind o arteră principală și intens circulată în această perioadă, mai ales cu ocazia festivalului Electric Castle de la Bonțida.

Polițiștii au efectuat peste 800 de testări cu aparatele etilotest și aproximativ 50 de testări cu aparatele Drugtest.

Au fost întocmite 12 dosare de cercetare penală la regimul circulației pe drumurile publice. 10 dintre acestea au fost pentru consumul de substanțe stupefiante, unul pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, unul pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, iar alte două pentru alte fapte de natură penală.

Pentru abaterile constate, polițiștii au aplicat 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 23.000 de lei, fiind reținute 13 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

În cazul a 13 autovehicule oprite pentru control în trafic și care au prezentat defecțiuni tehnice, polițiștii au reținut certificatele de înmatriculare.

politie control livada

Polițiștii recomandă șoferilor să adopte o manieră prudentă de conducere, să respecte regulile și indicațiile polițiștilor rutieri, iar dacă au consumat băuturi alcoolice, să nu urce la volan.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, dacă îmbibația alcoolică este de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Cu aceeași pedeapsă se sancționează șoferii care conduc sub influența substanțelor psihoactive.

politie livada

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns