hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla bucatar restaurant conte locuri de munca gherla incaltaminte locuri de munca gherla jocuri pariuri casier operator usr gherla intalnire

masina depasire trafic

BIZONII în trafic – cum se răzbună unii șoferi – VIDEO

O categorie de șoferi care crește pe zi ce trece este „cei care își fac singuri dreptate” în trafic. De multe ori se procedează la răzbunări pline de nesimțire, iar una dintre cele mai folosite metode este depășirea și apoi frânarea bruscă în fața celui care și-a permis să îi încurce pe acești „regi” ai șoselelor.

S-a întâmplat sâmbătă, la ieșirea din Gherla. Un șofer care transporta călători cu un microbuz s-a pomenit în bot cu un Mercedes, care a frânat brusc în fața sa. Din fericire, șoferul care avea 18 oameni în mașină, a avut o reacție rapidă și a frânat la rândul sau, pentru a evita impactul cu vehiculul din față.

Momentul a fost înregistrat pe o camera de bord, iar filmarea a fost postată pe Facebook.

video, în continuare

Cel mai probabil, șoferul din Mercedesul înmatriculat în București, care venea din spate, s-a enervat pentru că nu a putut depăși, în condițiile unui trafic aglomerat din sensul opus. Cum șoferul de pe microbuz nu s-a tras spre dreapta, pentru a-i face loc de trecere, șoferul grăbit a simțit nevoia să se răzbune și să aplice o corecție, în stil mitocănesc. A depășit în viteză, iar apoi a frânat în fața mașinii pline cu oameni, punându-le viața în pericol.

La ieșire din Gherla nu m-a putut depăși, că veneau mașini dinspre Cluj. Când a scăpat, uite ce a făcut!„, a povestit șoferul de pe microbuz. „Era cât pe ce să ma bag în el, iar dacă îl loveam, trebuia să-i repar mașina. Sau poate chiar asta urmarea, că sunt mulți cu autoturisme de firmă, care umblă să ia banii de la asigurări!„.

Codul Rutier pedepsește astfel de fapte. Legea prevede că „participanții la trafic trebuie să aibă un comportament care să nu afecteze fluenta și siguranța circulației, să nu pună în pericol viața sau integritatea corporală a persoanelor și să nu aducă prejudicii proprietății publice ori private„.

BIZONII, LA TOT PASUL

Un alt caz celebru de „bizon în trafic” s-a produs tot sâmbătă, în Botoșani. Un tânăr cu BMW, supărat foc că un șofer neatent i-a lovit mașina, a scos o bâtă din portbagaj, ca să-și facă dreptate, în fața unui vârstnic de 66 de ani. Au curs pumnii în geamul mașinii, în care se mai aflau o femeie și un copil. Noroc că au intervenit trecătorii, care au reușit cu greu să îl calmeze.

„Bizonul” de Botoșani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar apoi a fost pus sub control judiciar. El este cercetat acum pentru distrugere, loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

sus(5)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns