taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
escape restaurant gherla locuri de munca angajare bucatar pizzer dej cluj
biserica iclod

Biserica Parohiei Iclod, binecuvântată de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul – VIDEO

Preasfințitul Părinte Benedict Bistriţeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Clujului, fost prezent în Duminica a 2-a după Paști, 9 mai 2021, în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae”, Iclod, Protopopiatul Gherla, informează Radio Renașterea.

Cu prilejul hramului de vară al parohiei, pomenirea „Aducerii moaștelor Sfântului Ierarh Nicolae la Bari”, ierarhul a binecuvântat lucrările de renovare efectuate în ultima perioadă la locașul de cult și a săvârşit Sfânta Liturghie.

biserica iclod

foto: radiorenasterea.ro

După citirea pericopei evanghelice, Presfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învăţătură despre încredere și pace.

Biserica Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din Iclod, Protopopiatul Gherla, județul Cluj, a fost construită între anii 1958-1961. În anul 1992, sub îndrumarea preotului de atunci, Teodor Boroș, s-au efectuat lucrări de extindere. Pictura a fost realizată în 1994 de pictorul Vasile Cosma, fiu al satului. Cu timpul, pictura s-a deteriorat, motiv pentru care în 2013 au fost demarate ample lucrări de restaurare. Acestea au fost binecuvântate de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei în luna mai a anului 2015.

Potrivit preotului paroh Nicu Claudiu Herinean, în ultima perioadă au fost efectuate şi ample lucrări de renovare la exteriorul bisericii, care au fost binecuvântate astăzi de Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul.

sus(3)jos(0)

Lasă un răspuns