gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
nasal biserica taga

Binecuvântare la biserica parohială în construcție din Năsal

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat  duminică în mijlocul comunități din Parohia Năsal, în comuna Țaga, cu prilejul binecuvântării lucrărilor efectuate până în prezent la noua biserică parohială.

Lucrările la biserica cu hramul „Sfânta Treime”, au început în urmă cu cinci ani și sunt aproape de finalizare, urmând să se realizeze iconostasul și pictura, informează Radio Renașterea.

Ierarhul a binecuvântat altarul de vară din apropierea bisericii și a oficiat Sfânta Liturghi. Din sobor au făcut parte protopopul de Gherla, preotul Paul Iulian Isip, secretarul de cabinet al ierarhului, arhidiaconul Sergiu-Iustin Pop, duhovnicul Mănăstirii Dobric, protosinghelul Siluan Farcaș, preotul paroh Grigore Bolbos, alți clerici invitați.

După citirea pericopei evanghelice, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a rostit un cuvânt de învățătură și le-a vorbit celor prezenți despre mărturia pe care ne-o cere Domnul, conform versetelor scripturistice. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Synavlia” din Cluj-Napoca.

La final, preotul paroh Grigore Bolbos a mulțumit oaspetelui pentru prezență și binecuvântare, precum și tuturor celor ce au ajutat la edificarea noului lăcaș de cult.

Pentru întreaga activitate pastoral-misionară și administrativă, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, Preasfințitul Benedict Bistrițeanul l-a hirotesit iconom stavrofor, cu dreptul de a purta crucea pectorală, pe parohul Grigore Bolbos.

Primarul comunei Țaga, Romulus Mîrza și Lazăr Elek au primit Ordinul „Sfinții Martiri și Mărturisitori Năsăudeni”. Cecilia Mîrza a fost distinsă cu „Gramata Mitropolitană însoțită de Sfânta Scriptură, cartea de căpătâi a creștinului”, iar preoteasa Carmen Bolbos a primit Ordinul „Sfântul Ierarh Pahomie de la Gledin”. De asemenea, membrii Consiliului și Comitetului parohial, precum și alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Slujba a fost oficiată în prezența oficialităților locale și a numeroși credincioși, mulți fiind îmbrăcați în straie populare.

Piatra de temelie la noua biserică din Năsal, cu hramul „Sfânta Treime”, a fost pusă în anul 2017, iar construcția bisericii a început abia în anul 2019, prin grija și implicarea preotului paroh Grigore Bolbos, cu sprijinul material și financiar al credincioșilor din sat, al autorităților locale și centrale, precum și al altor binefăcători. În prezent, exteriorul este finalizat, urmând să se realizeze iconostasul și pictura interioară.

În localitate există și o biserică de lemn, monument istoric de secol XIX, cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, construită în anul 1804, care, până la edificarea noii biserici, a avut statut de biserică parohială. La data de 11 aprilie 2021, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul a binecuvântat lucrările de restaurare efectuate la biserica de lemn, a oficiat Sfânta Liturghie și a sfințit cele două clopote ale noii biserici din localitate.

Darius Echim / foto Ionuț Chifa / Mitropolia Clujului

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns