taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon

Bicicliștii de la Școala Nr. 1 Gherla campioni la Cupa DHS de la Cluj, au spulberat concurența – FOTO

Primele și cele mai importante premii ale concursului de îndemânare pe bicicletă și noțiuni de educație rutieră „Educație rutieră, educație pentru viață” au fost câștigate de tinerii bicicliști din Gherla.

Etapa județeanaă a concursului Cupa DHS, ajuns la a X-a ediție, s-a desfășurat pe 15 mai 2019. Probele teoretice, de cunoaștere a regulilor de circulație și a istoriei bicicletei și probele practice au avut loc în Piața Mihai Viteazu din municipiu.

Au intrat în competiție 12 echipe, formate din câte patru membri, dintre care cinci echipe de la Școala Gimnazială Nr. 1 din Gherla și șapte echipe de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga l” din Cluj-Napoca.

Concentrarea, cunoștințele și antrenamentul asiduu i-au condus pe elevii din ciclul gimnazial pe primele cinci locuri. Locul I a fost obtinut de echipajul format din Ciopei Ioana, Baba Dragoș, Grasin Mădălina, Feier Roland. Locul al II-lea a fost câștigat de echipajul compus din Băgăcean Roxana, Oltean Darius, Sabo Elena, Zăhan Dragoș. Echipa care a ocupat locul al III=lea a fost formată din elevii Băgăcean Adelina, Costișor Andrei, Moldovan Alessio, Fuia Ariana. Aceste echipaje au fost urmate pe locurile IV  și V de alte două, de la aceeași școală.

Premiile pentru ocupanții primelor trei locuri au constat în câte o trotinetă pentru fiecare membru de pe locul I, câte un penny board pentru învingătorii situați pe locul al II-lea, câte o minge și o sticlă de apă pentru bicicletă celor de pe locul III. Toți elevii au primit tricouri și diplome de participare.

Rezultatele deosebite sunt rodul muncii și priceperii profesorilor îndrumători de la Școala Gimnazială Nr.1 din Gherla, maestrul neobosit al disciplinei educație fizică Dorel Verde și discipolul său, Cătălin Țîrlea.

galerie foto: imagini de la concurs

galerie foto gherlaÎn organizarea acestei etape județene, profesorii menționați au beneficiat de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj și al poliției rutiere. Concursul a fost inițiat de către CS Silver Fox Deva, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Ministerul de Interne.

Sunt acțiuni sportive ce dau startul altora de dimensiuni mai mari, determinându-i pe elevi la încredere deplină în forțele proprii, la creșterea stimei de sine și la dorința de autodepășire continuă.

Inspectoratul Școlar Judetean Cluj, reprezentat prin inspectorul Amalia Gurzău și Onela Șanta, s-a implicat în organizarea în condiții de siguranță a concursului. Merite revin și conducerii Școlii Gimnaziale Nr. 1, Gherla, al cărei director, Liliana Pop, susține aceste inițiative prin punerea la dispoziție a celor necesare pentru activitățile de pregătire.

Au fost alături serviciul public de jandarmi, ambulanța și poliția locală. Real Bike, sponsorul din Gherla, a asigurat transportul materialelor.

Pentru tinerii bicicliști din Gherla urmează acum o provocare și mai mare, etapa națională a concursului, care are loc între 21-24 iunie, la Craiova.

 

sus(8)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns