gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
bere sticla halba barbat

Bere + țuică + volan = închisoare, dar cu suspendare, pentru un șofer din Gherla

Judecătorii de la Gherla au dat vineri sentința în cazul unui șofer din Gherla, găsit băut la volan de polițiști.

Fapta a avut loc pe 12 aprilie 2022. În jurul orei 23.30, conducătorul auto a fost oprit de polițiști prin Livada. În urma testării cu etilotestul, a rezultat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Condus la spital, la momentul prelevării primei mostre biologice, la ora 23:45, a rezultat o îmbibație de 1,71 g/l alcool pur în sânge, iar la momentul prelevării celei de a doua mostre biologice (ora 00:45) o îmbibație de 1,47 g/l alcool pur în sânge.

Pe timpul procesului, inculpatul a avut o atitudine sinceră și a recunoscut și regretat comiterea faptei. Acesta a susținut că, anterior surprinderii sale în trafic, între orele 18-22.30, a consumat aproximativ trei sticle de bere de 0,5 l și aproximativ 150 ml țuică de prune.

În pronunțarea sentinței, judecătorii au ținut cont de faptul că bărbatul are o comportare bună în familie și societate, nu se află în anturajul unor persoane cu un comportament infracţional, nu figurează cu dosare penale şi nu este implicat în conflicte. De asemenea, acesta a fost de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității.

Instanţa l-a condamnat pe inculpat la o pedeapsa cu închisoarea pe 1 an și 7 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului și a dispus suspendarea executării pedepsei pe durata termenului de supraveghere de 2 ani.

De asemenea, el are obligația să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau oraganizate în colaborare cu instituţiile din comunitate.

Bărbatul poate face apel la sentință în termen de 10 zile de la comunicare.

foto: arhiva

vezi pe același subiect

Șofer din Gherla prins băut la volan prin Livada

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns