taxi gherla telefon
taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj
sedinta gherla primarie

Bazinul de înot respins a treia oară la vot în consiliul local, la fel și blocul de pe Hășdății, se lasă cu procese – VIDEO

Trei ore a durat ședința de consiliu local de joi, de la sediul primăriei. A fost din nou plin de cetățeni, care au considerat că doar prin prezența lor pot să-i oblige pe consilieri să voteze după interesele oamenilor.

Încă de la începutul ședinței s-a adus la cunoștință cetățenilor că pot lua cuvântul doar câte 3 minute la fiecare subiect. După ce s-au înscris la cuvânt, oamenii au avut poziții pro și contra votării unor proiecte puse pe masă.

Ajuns pentru a treia oară la vot în ultimele luni, proiectul prin care se pune de dispoziția CNI (Compania Națională de Investiții) terenul II de fotbal, în vederea construirii unui bazin de înot didactic, nu a avut mai mult succes decât în ședințele trecute.

S-au împărtășit din nou opinii, s-au adus în atenția consilierilor reglementări oficiale care stipulează că desființarea bazelor sportive se poate face doar prin hotărâre de guvern, au fost și luări de cuvânt în care s-a exemplificat cazuri de părinți care își duc copiii la înot la Dej sau chiar la Cluj. S-au făcut din nou propuneri pentru alte locații unde s-ar putea construi bazinul. Concluzia generală a fost că toată lumea își dorește un bazin de înot în oraș.

Supus la vot, proiectul nu a reușit să adune voturi suficiente, după ce o parte dintre consilieri s-au abținut, iar proiectul a fost respins.

Discuții aprinse au fost din nou la subiectul construirii unui bloc de locuințe pe strada Hășdății.  Au fost prezenți mai mult localnici, care au cerut consilierilor să nu aprobe construcția blocul în zona de case. Reprezentantul solicitantului a adus o hartă pe care le-a arătat consilierilor că noul bloc este înconjurat de zone industriale, dar localnicii au vorbit despre persoane care și-au cumpărat case în zonă după ce au primit asigurări că acolo nu se vor construi blocuri și au prezentat argumente care să le susțină poziția de împotrivire, inclusiv aceea că persoanele care apar oficial ca inițiatori sunt doar paravan pentru alte persoane, care ar avea datorii la stat. De asemenea, s-a dat citire unor adrese oficiale, în urma cărora s-a vorbit despre procese în instanță, atât la adresa Consiliului Județean, care a avizat proiectul, cât și la adresa unui locuitor de pe strada Hășdății, care se împotrivește proiectului.

Proiectul, care a mai fost respins de consilieri, nu a trecut nici de acestă dată, prin voturile de abținere majoritare.

Tot pe ordinea de zi s-a aflat un proiect prin care se aprobă ca municipalitatea să se împrumute cu o sumă de 30.000.000 de lei, pe o perioadă de 10 ani. Suma ar fi necesară pentru derularea unor proiecte ale primăriei, cum sunt lucrările de modernizare la drumuri, la Școala Gimnazială Nr. 1, la noul bloc ANL și la noul centru SMURD.

Și aici părerile au fost împărțite. S-a reproșat administrației actuale că va împovăra viitoarea administrațe care va fi aleasă în vară cu această datorie și că nu a știut să gestioneze corespunzător fondurile de care a dispus. S-a explicat că proiectul nu înseamnă un împrumut acum, ci unul de perspectivă, că demersurile în acest sens trebuie făcute din timp și că banii vor fi folosiți doar pentru proiectele respective, în momentul derulării lor.

Supus la vot, proiectul a fost aprobat.

Celelalte proiecte de pe ordinea de zi au fost votate de consilierii prezenți la ședință.

video în continuare

De ce vrea primăria Gherla să ia un împrumut pe 10 ani, bazinul de înot și blocul de pe Hășdății, din nou la vot, la ședința de consiliu

 

sus(2)jos(37)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns