taxi gherla telefon
taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj
spital bolnav doctor

Bărbatul din România cu coronavirus se simte bine. Sfaturi de la medic pentru o atitudine corectă față de virus

În România este confirmat un singur caz de infectare cu virusul COVID – 19 (coronavirus), pentru restul persoanelor testate rezultatele analizelor fiind negative.

Starea bărbatului din județul Gorj depistat pozitiv cu virusul COVID – 19 (coronavirus) și aflat în carantină la Institutul Matei Balș din București este bună, în continuare acesta nu prezintă simptome caracteristice infectării cu respectivul virus.

Bărbatul este monitorizat permanent, supravegheat medical și izolat total față de restul pacienților din unitatea medicală.

De la operaționalizarea liniei telefonice TELVERDE 0800800358 destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus), au fost primite 3.611 apeluri de la persoane care au solicitat informații despre modalitățile de prevenție, dar și despre calea de urmat în cazul în care există suspiciuni asupra contractării virusului.

Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică. Linia telefonică TELVERDE este strict pentru informarea cetățenilor și nu este un număr de urgență!

În cazul în care sunt suspiciuni asupra unor persoane care ar fi contactat virusul, aceste situații trebuie anunțate la numărul unic de urgență 112.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul Coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

În acest moment, 182 persoane se află în carantină, iar 8231 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 135 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 (cele mai multe din București – 33) cu privire la Coronavirus.

De asemenea, conform informațiilor comunicate de către autoritățile locale Ambasadei României la Tokyo, șapte din cei nouă cetățeni români, membri ai echipajului navei croazieră Diamond Princess, au fost debarcați și transferați într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea orașului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceștia au fost testați pentru infecția cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative. Ca măsură de prevenție suplimentară, aceștia vor fi supuși unei noi perioade de carantină de 14 zile.

Doi cetățeni români au rămas pe navă, ca parte a echipajului esențial necesar pentru mentenanța vasului. Starea lor de sănătate este bună.

Cu privire la cei doi cetățeni români infectați cu COVID-19 și spitalizați în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună.

În ceea ce privește situația celor șase cetățeni români care au revenit în România în data de 22 februarie 2020, aceștia sunt în carantină, monitorizați în permanență, iar starea lor de sănătate este bună.

DESPRE CORONAVIRUS, CU RESPONSABILITATE

Doctorul Remus Todea din Gherla îndeamnă la tratarea cu responsabilitate a subiectului îmbolnăvirii cu noul virus. Pentru toți cei interesați, câteva informații extrem de utile.

Majoritatea persoanelor infectate se confruntă cu forme usoare de boală si se vindecă. Evitarea transmiterii bolii este o chestiune de responsabilitate civică. Infecţia este periculoasă pentru pacienţii cu boli cronice, cu imunitate scăzută.

DACĂ SUNTETI SĂNĂTOS, PREVENITI ÎMBOLNĂVIREA

Evitaţi pe cât posibil aglomeraţiile, incăperile închise şi contactul strâns cu persoanele care au febră şi tuşesc. Păstraţi o distanţă de cel puţin 1 metru şi recomandaţi persoanelor cu astfel de simptome să sune la medic. Spălaţi-vă frecvent pe măini cu apă şi săpun timp de 20 de secunde. În cazul in care nu aveţi la îndemână apă sau săpun, folosiţi o soluţie pe baza de alcool. Evitaţi atingerea ochilor, nasului şi a gurii fără să vă fi spălat pe mâini inainte. Măinile vin în contact cu multe suprafeje care pot fi contaminate iar prin atingerea ochilor, nasului şi a gurii favorizăm infectarea cu virusuri. Gătiţi bine camea şi ouăle, înainte de a le consuma. OMS recomandă evitarea consumului de produse crude de origine animală in această perioadă.

Sunaţi la medicul de familie şi sfătuiţi-vă cu el dacă v-aji întors recent din călătorie sau aţi intrat in contact cu călători din regiuni cu zone în carantină. Medicul de familie are lista de zone în carantină actualizată zilnic, aşa că poate evalua riscul de infectare si vă poatesfătui ce să faceji.

DACĂ AVETI MANIFESTĂRI DE BOALĂ INFECTIOASĂ RESPIRATORIE, PREVENITI RĂSPÂNDIREA

Acoperiţi-vă gura şi nasul cu un şerveţel de unică folosinţă cănd tuşiţi şi strănutaţi. Aruncaţi şerveţelul după fiecare utilizare şi spălaţi-vă pe mâini. În cazul în care nu aveţi la îndemână un şerveţel, tuşiţi sau strănutaţi în pliul cotului.

Evitaţi contactul cu alte persoane pentru a nu fi sursa de infectare a celor din jur. Dacă aveţi simptome de boală infecţioasă respiratorie, purtaji o mască medicală pentru a limita răspăndirea prin picăturile foarte mici generate atunci cănd o persoană tuşeşte sau strănută. Rămâneji acasă dacă începeţi să vă simjiţi rău, chiar şi cu simptonne uşoare, cum ar fi dureri de cap şi secrejii nazale.

O formă uşoară de răceală vă scade imunitatea şi vă face receptiv la o posibilă infectare cu coronavirus. Dacă aveţi febră, tuse şi dificultăţi de respiraţie, solicitaţi imediat recomandări medicale avizate, pentru ameliorarea simptomelor, deoarece manifestările cauzate de coronavirus şi cele specifice unei infecţii respiratorii obişnuite sunt asemănătoare. Evitaţi vizitele la unităţile medicale, acolo unde mediul aglomerat este propice schimbului de microbi. Orice suspiciune de posibilă infecţie cu coronavirus se anunță direct la 112.

Informaţi, Ia rândul dumneavoastră, pe alţii. Poate sunt persoane care nu folosesc internetul, nu se uită la televizor sau nu sunt la zi cu evenimentele epidemice. Transmiteţi-le regulile de bază pentru prevenţia îmbolnăvirilor şi măsurile necesare în caz de suspiciune de boală.

foto: arhiva

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns