taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
judecatorie

Trimiși în judecată pentru camătă

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla a anunțat miercuri, 22 iulie, că Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a dispus la data de 7.07.2020 trimiterea în judecată a inculpatului C.P., în stare de arest preventiv, pentru săvâșirea infracțiunilor de camătă, prevăzută și pedepsită de art. 351 din Codul penal și șantaj, prevăzută de art. 207 al. 1 și 3 din Codul pen. (două infracțiuni), care, în perioada 2018-2020, a dat bani cu dobândă mai multor persoane de pe raza municipiului Gherla. În cazul a două persoane s-a stabilit că au fost amenințate cu acte de violență în vederea restituirii banilor împrumutați.

La data de 16.07.2020, Parchetul de pe lângă Judecătoria Gherla a dispus trimiterea în judecată a inculpatului C.A.O, în stare de arest preventiv, pentru săvâșirea infracțiunilor de camătă, prev. și ped. de art. 351 din C. pen. și șantaj, prev. 207 al. 1 și 3 din C. pen., care, în perioada 2013- martie 2020, a dat bani cu dobândă, de până la 100%, mai multor persoane de pe raza municipiului Gherla și împrejurimi. În cazul unei persoane s-a stabilit că a fost constrânsă fizic în vederea recuperării banilor împrumutați.
În aceeași cauza a fost trimisă în judecată inculpata C.R., în stare de libertate, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la camătă, prev. și ped. de art. 48 al.1 din C. pen. rap. la art. 351 din C. pen, care, în perioada 2017-2019, l-a ajutat pe inculpatul C.A.O. să dea banii persoanelor împrumutate sau să încaseze banii dați cu dobândă.

În vederea confiscării speciale a sumelor obținute ilegal prin săvârșirea infracțiunilor, s-a dispus insituirea sechestrului asigurător asupra unui imobil.

„Precizăm că trimiterea în judecată a unor persoane nu poate aduce atingere prezumţiei de nevinovăţie, care guvernează procesul penal până la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare”, se mai arată în comunicatul Parchetului.

sus(604)jos(14)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

2 comentarii

  1. Co Cao.......... De de nu se specifica numele?

    sus(14)sus(0)

Lasă un răspuns