irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet veterinar gherla medic telefon
greva foamei gherla politie

Bărbat în greva foamei de 24 de ore, în fața Poliției din Gherla

Nemulțumit de faptul că mai multe plângeri făcute la poliție nu i s-au rezolvat, un bărbat din Gherla a trecut la o măsură extremă: a intrat în greva foamei.

Începând de joi de la amiază, bărbatul se află în fața sediului poliției din Gherla de pe str. Hășdății, cu o pancartă pe care scrie mare „Greva foamei”.

Potrivit IPJ Cluj, în luna mai bărbatul a depus plângeri penale la Poliția din Gherla, care până în prezent nu au fost soluționate.

Reprezentanți ai poliției au încercat să discute cu protestatarul, în vederea medierii cazului și găsirii unei soluții pentru încheierea protestului, dar acesta a refuzat variantele propuse și și-a continuat greva.

În cursul serii, în jurul ore 20, un echipaj medical SMURD de la Punctul de Lucru din Gherla a fost solicitat la fața locului, însă protestatarul a refuzat transportul la spital.

Polițiștii spun că rezolvarea plângerilor se face în ordinea gravității faptelor. Numărul mare de cazuri și personalul insuficient face ca de multe ori, plângerile să fie soluționate în perioade mai lungi de timp.

Greva foamei este o formă extremă de protest. Ultima dată, o astfel de grevă a avut loc la Gherla în urmă cu aproape 20 de ani, la fabrica de sticlă. Atunci, un grup de 15 persoane au intrat în greva foamei, declarând că nu mai au încredere în promisiunile autorităţilor că se va rezolva favorabil situaţia societăţii. În 2005, fabrica a fost debranșată de la rețeaua de gaz, din cauza neplății datoriilor, iar angajații au blocat în mai multe rânduri șoseaua principală, după ce nu și-au mai primit salariile.

ACTUALIZARE

Vineri în jurul orei 17,30, după o discuție cu conducerea Poliției din Gherla, protestatarul a renunțat la greva foamei și s-a retras din fața sediului institutiei.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns