taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
bal muzicanti gherla

Balul Traditional al Muzicantilor la Gherla – VIDEO

Luni seara a fost petrecere la „Balul Traditional al Muzicantilor”, desfasurat la Restaurantul Transilvania. Au cantat solisti vocali si instrumentisti, acompaniati de orchestra „Orientalii”, condusa de maestrul Alexandru Bob „Siminic”. Invitatul serii a fost Nicoleta de la Cluj.

Balul de la Gherla are o traditie de peste 150 de ani si se organizeaza in fiecare an in septembrie, de Ziua Internationala a Romilor. Evenimentul vine ca urmare a zilelor Traditiei si Folclor Romanes, deasfasurat la sfarsitul saptamanii trecute, si care a reunit muzicanti din judetul Cluj si din imprejurimi.

Alexandru Bob „Siminic” organizeaza din 1975 la Gherla acest bal. „Sunt ultimul mohican din garda veche a lautarilor valorosi„, spune maestrul virtuoz, care a luat sub aripa sa tinerele talente si le indruma in arta instrumentala, din dorinta insuflata de la inaintasii sai, de a perpetua o valoroasa traditie.

reporter: Alexandra Tomoiag

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns