taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
avram iancu gherla carte biblioteca

Avram Iancu și-a lansat cartea motivațională la Gherla – VIDEO

Avram Iancu, un bibliotecar din Petroşani, devenit cunoscut în ultimii ani pentru traversările înot extrem de dificile, a fost marți invitatul Bibliotecii Municipale Gherla, unde şi-a lansat volumul „Schimbarea eşti TU”.

A trecut înot Canalul Mânecii, adică 62 de kilometri, în 18 ore, fără oprire și Dunărea, de la izvoare până la vărsare, în 89 de zile. A înotat de la Sulina la Istanbul, în 60 de zile, adică 680 de kilometri, fără costum de neopren. Pentru una dintre curse, s-a îngrășat intenționat 11 kilograme, ca să reziste la apa rece.

După cum a mărturisit în cadrul întâlnirii cu cititorii, nu întâmplător a venit la Gherla, un oraş binecunoscut de domnia sa. Acum trei ani, când aduna banii necesari pentru a traversa înot Canalul Mânecii, s-a oprit  la Băile Băiţa, unde l-a întâlnit pe Beni, proprietarul unităţii și care a sărit în sprijinul oaspetelui din Valea Jiului.

Avram Iancu s-a întâlnit marți la Gherla cu mai mulţi prieteni, între care şi colega lui, bibliotecara Simona Mişca, gazda manifestării de suflet. La întâlnire a fost prezent și primarul Ioan Neselean. După un scurt moment artistic, gazda întâlnirii a creionat biografia invitatului, scoţând în evidenţă performanţele sale sportive. Bibliotecarul Avram Iancu a traversat înot Dunărea de la izvorul fluviului până la vărsarea în Marea Neagră şi Canalul Mânecii cu tricolorul pe frunte, un semn al patriotismului şi iubirii de ţară.

A urmat cuvântul profesorului de istorie, Mircea Câmpean, care a făcut o paralelă între revoluţionarul Avram Iancu şi sportivul Avram Iancu, numindu-l pe autorul cărţii „revoluţionarul român contemporan”.

Cei prezenţi în sala bibliotecii au intrat în lumea de înotător a lui Avram Iancu, contemporanul. Invitatul a descris cu amănunte traseele parcurse, confruntările cărora a trebuit să facă față, dar și bucuria succesului.

A avut loc și un dialog între public şi eroul nostru, întrebările adresate referindu-se la aspectele tehnice din timpul înotului, dar şi la motivele care l-au îndemnat la acest plan îndrăzneţ.

„Biblioteca mi-a schimbat viaţa”, a spus Avram Iancu, care a dezvăluit că de fapt totul a pornit de la o carte găstă în biblioteca, „Înotul pe înţelesul tuturor”. Atunci s-a declanşat la el „revoluţia înotului”, pe care a şi câştigat-o.  Pentru realizările sale, a primit aplauze vii şi felicitările tuturor.

La final, oaspetele a oferit autografe și s-a fotografiat cu doritorii.

De remarcat prezența multor tineri la lansarea de carte, un semn că tineretul gustă poveștile de succes și este dornic să se inspire din experiența de viață a altora.

video în continuare

 

A trecut înot Canalul Mânecii, apoi Dunărea de la un capăt la altul, acum vine la Gherla să-ți spună secretul – VIDEO

sus(17)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns