taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
avion mig prabusit mures dedrad campia turzii

Avion MIG de la Baza Câmpia Turzii prăbușit în Mureș, pilotul s-a catapultat

O aeronavă MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, care efectua un zbor de instrucție, s-a prăbușit marți, 20 aprilie, în jurul orei 14.30, la în apropierea localității Dedrad, județul Mureș, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reușit să execute manevra de catapultare și este în stare stabilă, conștient și cooperant cu echipele de intervenție ajunse la fața locului.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene se va deplasa de urgență la locul prăbușirii pentru investigarea evenimentului.

Un localnic aflat în apropierea locului impactului a realizat câteva imagini imediat după ce aparatul s-a prăbușit la sol (foto)

Pilotul implicat în accident, Andrei Criste, în vârstă de 37 de ani, este născut la Dej și a absolvit Liceul Militar de la Câmpulung Moldovenesc.

Conducerea U.M. 01969 Câmpia Turzii a sesizat marți Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj despre faptul că în cursul zilei, la ora 14:33, unitatea a înregistrat un eveniment constând în prăbușirea unei aeronavei MIG-21 Lancer. Din conținutul informării se reține că aeronava a fost pilotată de către un ofițer de la această unitate, în cadrul unui zbor de instrucție pe timp de zi. La aproximativ 15 minute după decolare, aeronava s-a prăbușit într-o zonă nelocuită, situată între localitățile Batoș și Dedrad din județul Mureș. Pilotul aeronavei s-a catapultat, este în viață, a fost recuperat și transportat de un echipaj SMURD la U.P.U. a Spitalului Județean Mureș pentru acordarea de îngrijiri medicale. Aeronava s-a distrus în totalitate dar nu au fost constatate pagube materiale civile.

La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj s-a constituit un dosar penal iar la fața locului s-a deplasat procurorul militar de serviciu, sub conducerea căruia, se vor efectua activitățile de cercetare la fața locului de către echipe de specialiști tehnici din cadrul M.Ap.N. și criminaliști, din cadrul I.P.J. Mureș. Subsecvent, urmează a se efectua actele de urmărire penală care se impun.

sus(11)jos(4)

Lasă un răspuns