taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
volkswagen furat romania italia

Autoturisme căutate în Italia, Marea Britania și Germania oprite la vamă în România – VIDEO

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea au descoperit un autoturism care figura în bazele de date ca fiind căutat de către autoritățile din Italia. Mașina a fost indisponibilizată la sediul poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Pe 6 prilie, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român G.S., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Touareg.

La controlul de frontieră, cetăţeanul român a prezentat pentru mijlocul de transport în cauză un certificat de înmatriculare.

În urma verificărilor în bazele de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca“bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a intrat în posesia autoturismului  în urma unui schimb făcut de fiul său, contra unui alt autoturism şi a sumei de 500 de euro.

La sfârşitul săptămânii, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie, română și R. Moldova, R.P. în vârstă de 36 de ani, pasager într-un microbuz de care era tractata o remorcă tip platformă pe care era transportat un autoturism marca Lexus, înmatriculat în Germania, an de fabricaţie 2017.

Existând suspiciuni cu privire la certificatul de înmatriculare prezentat la controlul de frontieră pentru autoturismul transportat pe platformă, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun cătat pentru confiscare, semnalare introdusă de autorităţile germane, la data de 19.02.2019.

Cu privire la aspectele constatate, R.P. a declarat că a achiziționat autoturismul cu suma de 39.500 euro și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este semnalat furat sau implicat în vreun litigiu.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pe timpul executării unei acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate, au identificat în trafic, pe raza municipiului Iași, un autoturism marca BMW 320D, înmatriculat în Marea Britanie, condus de cetățeanul român O.T., în vârstă de 46 de ani.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa mașinii, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare și au constatat că autoturismul este semnalat ca fiind furat, figurând ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de către autoritățile din Marea Britanie, din data de 05 aprilie ac.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat faptul că a cumpărat maşina la sfârşitul anului trecut de la o persoană din județul Bacău și nu avea cunoștință despre situația juridică a mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, respectiv furt, iar mijloacele de transport, în valoare totală de peste 291.400 lei, au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale poliţiei de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

vezi video aici

sus(0)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns