taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod sudor lacatus
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod balastiera muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj ospatar restaurant sofer livrari
scoala 1 sala sport gherla

Au început lucrările la noua sală de sport de la Școala Nr 1, urmează mansardarea clădirii, cum va arăta – VIDEO

De două săptămâni s-a deschis șantierul în curtea Școlii Gimanziale Nr. 1 din Gherla, de pe strada Liviu Rebreanu. De la construirea școlii, în anul 1963, aici s-au înmulțit lipsurile.

scoala 1 gherla 1965

foto: 1964, clădirea școlii, proaspăt inaugurată

Proiectul de modernizare datează de câțiva ani și a venit ca inițiativă a școlii, în parteneriat cu primăria.

În anii scurși, s-au produs degradări şi disfuncţii la clădirea unității de învățământ –  degradări la nivelul şarpantei din lemn şi a învelitorii, instalaţiile sanitare au devenit necorespunzătoare, instalaţiile electrice sunt subdimensionate, se simte lipsa unor spaţii funcţionale etc.

Până acum, elevii din clasele mici au făcut ore de educție fizică într-o sală de clasă. În noul proiect este cuprinsă o sală de sport modernă, cu tribună. Din cele trei terenuri de sport actuale vor rămâne doar două. Noua sală, cu o înălțime de 8,50 m la cornișă și cu o suprafață aproximativă de 2000 mp, va fi legată de școală printr-un culoar.

scoala 1 sala sport gherla

Investiția mai vizează mansardarea, reabilitarea și dotarea clădirii. Extinderea va permite înființarea unei săli de festivități, a unui cabinet de consiliere psihologică, sală de activităţi recreative și sală de lectură.

scoala 1 mansarda gherla

În zona de mansardă sunt prevăzute patru săli de clasă, sală de lectură, bibliotecă, sală activităţi recreere, laborator de chimie, trei depozite, două grupuri sanitare.

Deși este sezon rece, lucrările de construcție se desfășoară în ritm alert, iar în aceste zile se toarnă deja beton în cofraje, pentru stâlpii de susținere a sălii de sport.

Primarul Ovidiu Drăgan spune că au fost probleme cu constructorul, care trebuia să înceapă lucrările în luna noiembrie, dar că în urma discuțiilor avute, executantul a reușit să demonstreze că vrea să facă treabă și s-a apucat serios de lucru.

Drăgan a mai precizat că lucrările la mansardarea școlii ar putea începe la terminarea acestui an școlar.

scoala 1 gherla santier constructie sala sport

O estimare optimistă arată că până la mijlocul toamnei 2021, lucrările ar putea intra în faza de finisaje interioare.

Inițial, finanțarea urma să se deruleze prin PNDL, iar în acest sens s-a încheiat un contract în anul 2019. Întrucât prin FEDR (Fonduri Europene de Dezvoltare Regională) se obținea o contribuție mai mică de la bugetul local, s-a optat în final pentru această variantă.

Investiția cuprinde execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții cu tilul „EXTINDERE, MANSARDARE, MODERNIZARE ȘI DOTARE ȘCOALĂ GIMNAZIALĂ NR. 1, GHERLA”.

Potrivit Devizului General realizat la faza de Proiect Tehnic, valoarea estimată totală pentru execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții este de 14.761.958,19 lei făra TVA și este formată din:
Cap. 2 – valoarea estimata Cheltuieli pentru asigurarea utilităților necesare obiectivului – 100.000 lei fără TVA, din care:
Cap. 4.1 – valoare estimată Construcții și instalații: 12.863.541,79 lei fără TVA
Cap. 4.2 – valoare estimată Montaj Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale: 60.000 lei fara TVA
Cap. 4.3 – valoare estimată Utilaje, echipamente tehnologice și funcționale care necesită montaj: 1.713.416,40 lei fară TVA
Cap. 5.1 – valoare estimată Organizare de șantier: 25.000 lei fără TVA

Contractul pentru execuție, în valoare de 14.751.296,32 lei, a fost încheiat în luna septembrie 2020. Câștigătorul licitației este firma Castrum Corporation SRL din Negrești Oaș, județul Satu Mare, având ca subcontractant firma SC Sinai Comimpex srl din Iclod.

Valoarea totală a contractului prin FEDR, care cuprinde și dotarea, este de 19.726.868,8 lei, din care 16.767.838 lei prin fonduri europene, iar restul din bugetul de stat și bugetul local.

video în continuare

sus(23)jos(7)

tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns