hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

om zapada scara top mintiu gherlii

Au făcut un om de zăpadă de aproape 6 metri! Unde îl poți vedea și care este recordul mondial – VIDEO

A fost zăpadă din belșug în ultima vreme, iar cei care nu au uitat de bucuriile copilăriei au trecut la treaba și s-au apucat de făcut oameni de zăpadă.

De la Gherla, dar și din localități mai îndepărtate, au sosit numeroase fotografii cu oamenii de zăpadă, pe care le-ați putut vedea pe pagina de Facebook. S-a dat chiar și startul unei întreceri neoficiale, cine face cel mai înalt om, iar recordurile au fost depășite unul după celălalt.

om zapada scara mintiu gherlii top cluj

Dacă în urmă cu câțiva ani, un om de 3 metri era considerat mare, iarna această un nou record vine chiar de lângă Gherla.

În satul Țop (Pădureni) din comuna Mintiu Gherlii, un grup de prieteni, Raul, Ioana, Marian, Răzvan, Sorina, Edi și Alexandra, s-au pus serios pe treabă, hotărâți să ridice cel mai uriaș om. Și se pare că au reușit.

Au lucrat din greu câteva ore că să adune zăpada cu lopata și era cât pe ce să-i apuce noaptea.

Cu ajutorul unei scări au înălțat tot mai mult omul, iar la final, cu o ruletă, au măsurat impresionanta realizare. Aceasta are nu mai puțin de 5.80 metri!

„A fost distractiv, ieșisem să ne dăm cu sania și ne-a venit ideea cu omul”, a povestit Alexandra, una dintre fetele implicate în realizarea omului mai înalt decât casa și care a primit un nume simpatic: Bulgăraș.

om zapada urias 6 metri mintiu gherlii cluj romania

Recordul mondial la oameni de zăpadă

Uriașul alb de la Țop este un record local, dar pe lângă recordul mondial, este un mic pitic. Cel mai mare om de zăpadă din lume, omologat, a fost construit de Robin Zinchuk în America, în localitatea Bethel din statul Maine, în 2008.

Omul lui măsoară 37,21 metri, iar construcția a fost terminată într-o lună de zile. S-au folosit aproape 6 tone de zăpadă, care au fost ridicate cu macaraua. Genele au fost făcute din opt perechi de schiuri, iar pălăria din cap are o circumferință de 15 metri. Doar nasul măsoară 2,50 metri!

om zapada urias record mondial

Buzele au fost făcute din cinci cauciucuri roșii, iar brațele din doi molizi înalți de 9 metri. La gât are un lănțișor cu un pandantiv sub formă de fulg de nea, lung și lat de 2 metri, iar eșarfa de la gât are o lungime de 40 de metri. Nasturii au fost făcuți din cauciucuri de autocamion, care măsoară fiecare 1,50 m în diametru.

Omul de zăpadă, de fapt o femeie de zăpadă, a primit numele Olympia.

video de la construcția recordului mondial la oameni de zăpadă

sus(9)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns