taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
sarpe vipera

Au apărut vipere pe deal, atenție la excursiile prin pădure

Sosirea căldurii a scos la drumul mare șerpii în pădurea de la marginea orașului.

„Șapte vipere am văzut la o singură trecere prin pădure”, a povestit un localnic, care aleargă aproape zilnic pe deal. El a văzut șerpii în mai multe rânduri în ultimele zile, pe traseul de la fosta cabană Brădet spre terenul din apropiere de fosta fabrică de cărămidă.

deal gherla padure cabana bradet

foto: arhiva

„Sunt șerpi adulți, lungi cam de 1 metru și au ieșit să se încălzească, luna iunie e sezonul lor pentru așa ceva. Sunt vipere comune, în mod normal nu sar la atac, ci se ascund dacă aud zgomot. Mușcă doar dacă sunt călcate, sar la picior, în partea de jos, sub genunchi”, mai spune alergătorul.

O confirmă și Ioan Galgoczy, un cunoscător al naturii din zona Gherla. „Viperele comune sunt animale sfioase, dar veninoase, iar mușcătura lor poate fi periculoasă, dacă nu se iau imediat măsuri”.

Cei care circulă pe deal în această perioadă ar trebui să fie atenți pe unde calcă, iar dacă se întâmplă să fie mușcați, se recomandă să lege strâns zona deasupra mușcăturii și să se prezinte la spital.

foto: arhiva/wikipedia.rog

sus(34)jos(7)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns