hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej cluj stiri pentru viata gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj salon masaj gherla vitality cabinet orl gherla dej cluj spatiu birou gherla chirie

urs sosea

Au apărut urșii lângă Gherla, un șofer era să dea peste unul pe centura ocolitoare, la Bunești

La nici 24 de ore de când un șofer a lovit mortal un urs pe autostrada A3 Turda – Borș, în județul Cluj,  un alt șofer a avut parte de o întâlnire de gradul III cu un urs, de această dată chiar lângă Gherla.

Evenimentul s-a produs miercuri seara în jurul orei 21.30 pe centura ocolitoare a orașului, la Bunești, în comuna Mintiu Gherlii, aproape de restaurantul Fario.

Un bărbat din Dej care circula cu un autoturism a povestit cum s-a întâmplat totul. „Mergeam acasă la Dej și după ce am început să coborâm, chiar după curbă, a apărut ursul. Soția mea, care era la volan, l-a văzut cum a ieșit din pădure, pe partea dreaptă  a drumului,  a ajuns până la jumătatea șoselei. Când a văzut că ne apropiem, s-a speriat cred de farurile mașinii și a făcut cale întoarsă. Ne-am speriat, nu știam că există urși în zona asta. Era un urs de dimensiune medie, nici pui, dar nici foarte mare. Era cam la 100 de metri de parcarea de la restaurantul Fario. Am sunat la restaurant să le spunem ce-am văzut, ne-au mulțumit”.

Urșii sunt o apariție neobișnuită în această zonă de deal, aceste animale fiind specifice mai degrabă zonelor de munte. În astfel de zone coboară în mijlocul comunităților umane împinși de foame.

foto: arhiva

Urși pe șoselele din Cluj, unul a fost lovit de mașină, pasagerii au stat speriați în autovehicul, animalul încă mișca

sus(7)jos(6)

laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestely tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns