hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca alianta cluj dobanda gherla gherla dentist stomatologie cabinet artdent telefon tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca gherla dej cluj sofer mariflor spalatorie auto self service gherla petrom locuri de munca gherla angajare sofer livrare pizzerie al kimbo locuri de munca gherla dej cluj cusatoareasa croitoreasa

sarpe naparca gherla

Au apărut șerpi pe dig la Gherla, lângă Someș. Cât sunt de periculoși – FOTO

Un localnic care se plimba marți la amiază pe digul Someșului a avut parte de emoții tari, după ce a observat în iarbă șerpi.

„Unul mai mare s-a încordat și făcea urât spre mine”, a povestit tânărul, care s-a îndepărtat rapid de zona respectivă. Este vorba despre porțiunea de dig cuprinsă între podul de la Băile Băița și podul CFR peste Someșul Mic, dinspre Hășdate.

Șerpii observați erau lungi de aproximativ 1 metru, a mai povestit tânărul, care ieșise la plimbare pe dig..

sarpe naparca gherla
sarpe naparca gherla

Ioan Galgoczy, celebrul meșter sculptor din Gherla, care a copilărit și trăiește pe malul Someșului, spune că în zonă năpârcile sunt ceva obișnuit. „Sunt șerpi de apă inofensivi. Cum noaptea e rece, spre amiază ies la soare să se încălzească, altfel nu se pot mișca”, spune el. „Nu sunt veninoși și le e frică de oameni. De fapt în zona noastră nu sunt șerpi veninoși. Acum câțiva zeci de ani am găsit o singură viperă.”

Ioan Galgoczy mai spune că năpârcile sunt benefice pentru natură, pentru că se hrănesc cu șoareci, dar că datorită vegetației tot mai reduse, a arderilor făcute de oameni, numărul vietăților este tot mai redus.

foto primite de la Raul

sus(56)jos(4)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. OMG, cata prostie pe metru patrat. Localnicul ala e p***.... Domnul sculptor crede ca are o idee despre ce e vorba, dar si el o da pe langa. Naparca nu e sarpe, este soparla apoda, adica soparla fara membre. Ce se vede in imagini, dupa colorit nu e naparca. In plus, martorul a spus ca aveau lungimea de 1m, naparca creste pana la 30cm. Deci, nu e naparca. In prima poza este un sarpe de apa, dupa forma, marime si colorit, in a doua, conform semilunelor de pe ceafa, este un sarpe de casa. Nici unul dintre acesti serpi nu este veninos sau agresiv. Dar cand esti tufa de venetia, nu ai de unde sa stii. Nu trebuie sa fii biolog ca sa stii niste chestiuni atat de simple.

    sus(25)sus(5)

Lasă un răspuns