taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
gherla politie casa

Au apărut din nou meșterii care repară jgheaburi, cer sume exorbitante și amenință că dau foc la case

De câțiva ani, periodic, apar în zonă persoane care se oferă să repare jgheaburile și burlanele caselor. Vizați sunt mai ales vârstnicii, care la final se trezesc că trebuie să plătească sume uriașe, iar dacă refuză, sunt amenințați.

„Uitați, doamnă, cum vă picură din streșini!”, a fost textul cu care a fost abordată luni o femeie din Gherla. Aceasta, cu vederea slăbită, a dat crezare celor auzite. I-a lăsat pe oameni în curte, iar până să bată palma, că „trebuie reparate repede, vă strică pereții!”, n-a mai fost decât un pas.

Cu doar câteva zile înainte, aceiași meșteri s-au oferit să facă reparații la o altă casă, pe strada Ștefan cel Mare. Proprietarul s-a trezit la final că i se cere o sumă exorbitantă pentru lucrare. Omul a refuzat, dar au urmat amenințări: „Dacă nu plătești, îți dăm foc la casă!”

În acest caz a fost anunțată poliția. Marți dimineața, o echipă mixtă de poliție și Poliție Locală a prins echipa de „meseriași” în plin avânt muncitoresc, la următoarea victimă, pe Aleea Stăruinței. Acesteia i s-a spus că o costă 2-300 de lei lucrarea, dar la final, i s-ar fi cerut 100 de lei pe metru.

Era vorba despre doi bărbați de etnie romă, care au fost legitimați de polițiști. Au aflat astfel că meșterii cu tupeu erau cu domiciliile în Arad și Oradea, cu vârste de 34 și 21 de ani.

Aceștia au prezentat copii după niște hârtii ale unei P.F.A. din Arad și au explicat că sunt „persoană fizică autorizată”, fără a avea acte doveditoare pe numele lor, nici alte autorizații.

Polițiștii le-au aplicat câte o amendă de 1.000 de lei fiecăruia și le-au atras atenția să nu cumva să mai caute proprietarii și să-i amenințe.

Poliția îi îndeamnă pe cei care angajează astfel de lucrări să încheie un contract în care să fie stabilită clar suma de plată, iar banii să-i plătească doar cu acte. De asemenea, pentru identificarea făptașilor, oamenii ar trebui să rețină numărul de înmatriculare al mașinii cu care a venit lucrătorul, dar și semnalmentele acestuia – vârstă aproximativă, înălțime, fizionomie, îmbrăcăminte, iar cei care au un telefon la îndemână ar trebui chiar să-i fotografieze. Toate aceste informațîi îi vor ajută pe polițiști să ii identifice mai ușor pe cei care profită de slăbiciunea și credulitatea unora.

sus(58)jos(0)

Lasă un răspuns