taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla

Atenționare șoferi, derdeluș pe șosele

Ninsorile care au început să cadă de vineri seara se pot transforma în lapoviță și chiar ploaie, producând polei, avertizează Administrația Națională de Meteorologie.

ANM a emis vineri seara o atenționare de precipitații mixte, polei, intensificări ale vântului, valabilă în toată țara până sâmbătă dimineață la ora 10.

Vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și lapoviță și local se va depune polei, îndeosebi în centrul, sudul și estul țării, precum și la munte, la altitudini mai mici de 1400 m, determinând, parțial, topirea stratului de zăpadă existent. Cantitățile de apă vor depăși, local, 15-20 l/mp, cu precădere în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali. În zona montană înaltă, mai ales la peste 1700 m, va ninge, iar vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 60-70 km/h, spulberând zăpada.

Astfel de fenomene se vor semnala și în seara zilei de duminică (31 ianuarie), precum și în noaptea de duminică spre luni (31 ianuarie / 1 februarie) în regiunile estice, sud-estice și centrale, precum și la munte, iar în prima parte a zilei de luni (1 februarie), mai ales în nord-estul teritoriului.

La Gherla a început să ningă în cursul serii de vineri și în scurt timp s-a depus strat consistent de zăpadă.

Șoferii au fost luați prin surprindere de zăpada căzută în timp scurt, care a transformat șoselele în  adevărate derdelușuri, iar cei care au apăsat prea tare pedala de viteză au avut parte de surprize neplăcute.

În jurul orei 21, la ieșirea din Gherla, pe strada Liviu Rebreanu, două autoturisme au intrat în coliziune, iar unul a fost proiectat într-un șanț de pe marginea drumului. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

Tot în cursul serii au intervenit și utilaje de curățare.

sus(2)jos(11)

Lasă un răspuns